DSCI0194

Vara înseamnă mai mereu soare, mare,nisip, distracţie. Românii sunt norocoşi  că au o ţară cu ieşire la mare, dar când vine vorba de litoralul românesc, strâmbăm din nas şi întoarcem capul peste hotare, la vecinii bulgari. Paradoxal, în timp ce noi ne plângem de litoralul nostru, străinii îl vizitează din ce în ce mai des. Să fi găsit ei comoara, pe care noi nu vrem s-o vedem?

Mergem peste hotare pentru că vrem vacanţă all-inclusive, hotel cu piscină şi locuri de joacă pentru copii? În ultimii ani şi hotelierii români au prins ideea şi o aplică, în unele cazuri chiar mai bine decât vecinii noştri. Putem avea parte de o vacanţă de neuitat şi pe plaiurile mioritice, litoralul românesc nu înseamnă numai staţiunea Mamaia, maşini de fiţe şi hoteluri de lux, unde o cameră pe noapte costă cât salariul minim. Sudul litoralului îşi aşteaptă turiştii cu spații naturale încântătoare în jurul hotelurilor  şi cu pensiuni la preţuri accesibile.

Ce fac vecinii noştri mai bine? Se promovează mai bine şi mai intens decât noi, astfel încât ajungem să credem că la ei e mai frumos şi mai ieftin.

Se întâmplă însă lucruri bune şi frumoase şi pe nisipul românesc.