copii adoptie ilegal - radiotimisoara.ro

Procedura adopţiei în România este una destul de greoaie, ce implică timp, multe documente, dar şi evaluări sociale şi psihologice. În ciuda tuturor problemelor întâmplinate există persoane care au demonstrat că se poate şi că iubirea faţă de copiii neajutoraţi te face să treci peste orice obstacol. Poveştile celor care au oferit o familie copiilor din orfelinate sunt emoţionante…

Numai anul trecut peste 820 de copii au fost adoptaţi în România, cei mai mulţi în Bucureşti – 55 şi în judeţele Prahova – 43, Dolj – 36, Braşov – 34. Cele mai puţine adopţii, conform datelor transmise până la sfârşitului anului trecut, au fost încheiate în Bacău – 1, Maramureş – 3, Tulcea, Teleorman, Covasna şi Mehedinţi -8. În prezent, peste 4.000 de copii din toată ţara sunt declaraţi adoptabili, însă doar aproximativ 1.700 de familii sunt atestate să adopte.

………………….
Adopţia aduce o mare bucurie atât în sufletul familiei care doreşte să aibe un copil, cât şi în sufletul copilului care îşi găseşte, astfel, o familie! Familia Şain din Băile Herculane a adoptat în urmă cu zece ani un copil de care este foarte mândră! Nu cred c-a fost decizia mea cât a fost decizia lui Dumnezeu pentru a avea acest copil, ne-a mărturisit tatăl micuțului Raul. „Mi-am dorit mult să am un copil, acesta a fost visul meu și realizez că nu poți să te numești familie dacă nu ai un suflet de copil în casă!”
Copilul a ajuns în familia Șain la vârsta de 4 săptămâni,astfel că nu a fost necesară nicio perioadă de acomodare! ”El nu s-a adaptat, el este din totdeauna acolo! Este efectiv copilul nostru și asta simțim! În 14 mai împlinește 10 ani! Desigur, Raul nu este diferit de ceilalți copii… E un copil cu bune și cu rele, cu năzbâtii, cu dureri de măsele… e practic viața noastră! E tot ce simțim noi c-ar trebui să fie în viață!”
Ce le recomandă Romulus Șain celor care doresc să înfieze un copil? ”Să facă acest pas! Cu certitudine să îl facă! Un copil își umple sufletul! Un copil îți… Nu am cuvinte să exprim cât mult bine și ce satisfacție sufletească îți poate crea un suflet de copil în casă!”  Pașii pentru înfierea unui copil nu sunt, însă, deloc puțini și ușor de făcut! „Să știți c-a fost foarte greu! Și asta e deranjant, pentru că sunt convins că acesta e unul dintre motivele pentru care oamenii nu se înhamă la această muncă! Pentru mine a fost foarte greu, în sensul că adopția a durat doi ani, cu drumuri, cu tribunale… Foarte greu a fost și asta mi se pare o piedică în calea fericirii acestor copii!”
Prima noapte alături de copil este de neuitat! „Țin minte că în prima noapte, neștiind ce înseamnă să ai un copil în casă și nefiind pregătiți ca celelalte familii care așteaptă nouă luni ca să aibe un copil, toată noaptea am stat lângă el să vedem dacă suflă – nu suflă, se mișcă, doarme, se simte rău… și vreau să spun că bucuria este imensă!”
Chiar și când vorbește cu noi,tatăl micuțului Raul este vizibil emoționat… „Totdeauna când este vorba despre copilul meu devin emotiv și chiar… puțin panicat!… Pentru că nu-mi găsesc cuvintele… și sunt atât de multe cuvinte de spus despre ceea ce simt și ceea ce trăiesc în momentul în care…  Numai faptul că mă gândesc la copilul meu mă face să-mi tresară sufletul și-mi creează starea asta de satisfacție enormă!”