Internetul a devenit un mod de viaţă, uneori periculos

capcanele internetuluiPrima conexiune între două calculatoare s-a realizat la 29 octombrie 1969, când s-au transmis pe rând, şi au fost recepţionate, literele L, O şi G. Începea astfel revoluţia în domeniul comunicaţiilor care s-a numit internet.
Astăzi aproape orice activitate implică într-o mai mică sau mai mare măsură, folosirea internetului. Emailuri, filme, jocuri, … toate cu ajutorul internetului, care pentru tineri în special a devenit un mod de viaţă. Petrec ore în şir în faţa calculatorului, nu ştiu ce înseamnă să joace prinsa în jurul blocului, să se caţere într-un copac.
Pentru alţii interneul înseamnă locul de muncă. În plus, în doar câteva secunde cu ajutorul motorului de căutare Google găseşti orice te interesează. Unde mai punem că România are  cea mai rapidă viteză de descărcare de pe internet.
Internetul ne uneşte şi ne oferă infomaţie de ultimă oră în numai câteva secunde. Totuşi, există şi numeroase vulnerabilităţi ale internetului, care afectează grav viaţa reală.Copiii sunt cei mai expuşi.
Astăzi este Ziua internaţională a internetului, prilej cu care putem pune în balanţă aspectele pozitive şi negative.

De același autor

Related Articles