schimb cauciucuri, masina (2)Piața auto a ieșit din criză și a intrat direct pe profit, a crescut după şase ani de scăderi accentuate, vânzările de autoturisme urcând cu 21,5%, la 100.000 unităţi, dar livrările sunt departe de recordul din 2007. Dar veștile bune s-ar putea schimba. Specialiștii anunță că în următorii ani piaţa auto ar putea din nou frâna.

Guvernul a lansat în toamna trecută programul Prima mașină, după modelul Prima casă, prin care își propune să sprijine achiziția de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat. Reprezentanții industriei auto propun însă să fie modificat, mai exact să se modifice perioada de creditare. Aceasta ar trebui să fie mai mare, iar ratele ar trebui să fie mai mici, fiindcă altfel oamenii nu vor avea curaj să ia credit.

Preferăm mașinile noi sau second – hand, românești sau mărci străine de lux, în rate sau cu banii jos? Cât costă întreținerea unui autoturism? Sunt întrebări la care vă așteptăm răspunsurile.

Maşina nu este un lux, a devenit de ani buni o necesitate. În funcţie de buget, cei care doresc o maşină o cumpără nouă sau una care a avut mai mulţi proprietari. Ascultaţi un material realizat de Daniel Babun: