Românii în febra cumpărăturilor de Paști

febra cumpărăturilor

Sărbătorile la noi înseamna în primul rând mâncare, multă mâncare. Și în acest an toata lumea vrea să aibă masa plină de sărbători. De câteva zile magazinele au fost luate cu asalt de parcă s-ar termina mâncarea. Cei mai fericiți de această înghesuială sunt comercianții. Se estimează că de aceste sărbători românii vor pune pe mese 3 milioane de miei, 50 de milioane de ouă și 70 de milioane de cozonaci. Ore întregi de stat la casele de marcat, parcările pline ochi, aglomerație, certuri, toate pentru un prânz într-o zi de sărbătoare creștinească.[poll id=”95″]

……………………………

Forfotă şi agitaţie în municipiul Caransebeş înainte de Sfintele Paşti. De la Cornelia Vlaicu aflăm care sunt cele mai aglomerate zone dar şi ce cumpără caransebeşenii în această perioadă:

……………………………..

Febra cumpărăturilor de Paşti i-a cuprins şi pe locuitorii oraşului Băile Herculane, care au început să calce tot mai des pragul magazinelor.  Mai prevăzători, unii s-au pregătit din timp, lăsând pentru ultima sută de metri doar strictul necesar, alţii îşi fac acum cumpărăturile pentru pregătirea mesei de Paşti!  Ce produse preferă şi cât vor cheltui pentru sărbătorile pascale locuitorii staţiunii de pe Valea Cernei aflăm din reportajul realizat de corespondentul nostru Paul-Sever Smadu:

Numărătoarea inversă a început. Gospodinele se preocupă ca masa de Paşti să fie plină cu tot felul de bunătăţi. Ce cumpără acestea şi câţi bani şi-au propus să cheltuie de sărbători aflămm din reportajul realizat de Daiana Roşca:

Sursa foto: www.dcnews.ro

Cele mai citite

Related Articles