emblema politia romana

În această săptămână, am aflat din nou, cu toţii, că o parte din poliţişti sunt corupţi, că fac abuz în serviciu sau muşamalizează cazuri. Cu toate acestea, majoritatea poliţiştilor sunt oneşti şi lucrează în slujba comunităţii.
Conform sondajelor, peste 67% dintre români au încredere în Armată, 58,3% în Jandarmerie şi 50,3% în SRI. Potrivit barometrului realizat în toamna anului trecut de INSCOP, în DNA au încredere 48,9% dintre respondenţi, în Poliţie 47,6%, în BNR 47,4%, în SIE 44,5%, iar în Agenţia de Integritate (ANI), 34,9%.
Majoritatea ascultătorilor care au intervenit în programul „Bună dimineaţa Banat” şi-au exprimat încrederea în poliţişti, chiar dacă printre ei mai sunt şi „elemente” certate cu legea. „Cei dovediţi de justiţie că sunt vinovaţi, să plătească!”, a spus unul dintre ascultători. „Să nu uităm că poliţiştii sunt cei care luptă cu infracţionalitatea şi tot ei vin în sprijinul nostru când avem un necaz”, a afirmat un alt ascultător.
Poliția Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne și este instituția specializată a statului, care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii. Activitatea Poliției Române constituie serviciu public specializat și se realizează în interesul persoanei, al comunității, precum și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.
Dumneavoastră câtă încredere aveţi în poliţişti?