[FOTO] Cum ne protejăm de caniculă

caniculaaa

Ora 16.00

În aceste zile, canicula se resimte şi în judeţul Caraş-Severin. Termometrele vor atinge astăzi 37 de grade celsius şi din această cauză Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin va controla condiţiile în care angajaţii anumitor firme îşi desfăşoară activitatea. Ascultaţi reportajele realizate de Daiana Roşca:

 Ora 14.00

La Timişoara vor fi deschise de astăzi mai multe puncte de prim ajutor, ca urmare a avertizării meteo. Acestea vor funcţiona la Poşta Mare, la Poşta din zona Piatra Craiului şi în Pieţele 700 şi Iosefin, iar joi, 14 august, se va deschide încă un punct în clădirea Oficiului Poştal din zona Traian. Persoanele care se simt rău din cauza căldurii pot solicita ajutorul voluntarilor, între orele 11.00 şi 17.00.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac, spune că punctele de prim ajutor vor fi aprovizionate cu apă potabilă, dar nu înlocuiesc un consult medical de specialitate.

(Mirabela Afronie)

Ora 11.00

Temperaturile ridicate pot avea un efect negativ asupra corpului uman, dar pot afecta şi mediul înconjurător. În aceste zile, canicula se resimte şi în judeţul Caraş-Severin, însă pompierii spun că riscul de apariţie a incendiilor de vegetaţie este destul de redus. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Semenic, plutonier major Anca Balint, explică:

Anul trecut, în luna august, peste 100 de hectare din Parcul Naţional Domogled au fost mistuite de flăcări. Pompieri din patru judeţe au acţionat mai bine de o săptămână pentru a stinge incendiul de vegetaţie.

(Sebastian Dragomir)

Ora 9.00

800 de persoane din Caraş-Severin au primit asistenţă din partea pompierilor SMURD, în prima jumătate a anului. Numărul intervenţiilor cu ambulanţele SMURD a crescut cu 65%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. De astăzi şi până joi, inclusiv, valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara şi se va instala canicula. În aceste condiţii, pompierii cărăşeni vin cu recomandări pentru cetăţeni, prin vocea plutonierului Romulus Bojinescu de la Inspecţia de prevenire:

(Sebastian Dragomir)

Valul de căldură se va intensifica în toată România. Începând de astazi, timp de trei zile, temperaturile maxime vor ajunge  la 37 de grade, anunță ANM, ceea ce se traduce în disconfort termic accentuat.
Ce măsuri trebuie să luăm pentru a ne proteja şi cum ne protejează autorităţile şi angajatorii?

De același autor

Related Articles