containere-colectare-selectivaGestionarea deşeurilor reprezintă una dintre problemele importante ale fiecărei localităţi din ţară. Adunarea resturilor menajere în mod selectiv contribuie la protecţia mediului, iar selecţia acestora trebuie să fie făcută în fiecare locuinţă, indiferent că este din mediul urban sau rural.

Fiecare cetăţean trebuie să colecteze gunoiul în pungi din plastic, iar primăriile să asigure containere de sortare peste tot. Acestea trebuie să fie de culori diferite pentru fiecare material reciclabil în parte şi să fie inscripţionate, trecându-se pe ele tipul de gunoi căruia îi este destinat.

În municipiul Reşiţa au fost amplasate containere pentru colectarea selectivă, dar oamenii nu ştiu să le folosească, nu ştiu ce reprezintă culorile, fiind necesară o campanie de informare.

Angajaţii primăriei municipiului Reşiţa muncesc de zor în această periada. Pe 77 de străzi din municipiu se montează containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile – albastru pentru hârtie, verde pentru sticlă şi galben pentru plastic şi metal. Cum au reacţionat reşiţenii când au văzut noile containere :