caldura scoli

Primăria Reşiţa şi-a intensificat eforturile pentru a asigura încălzirea tuturor unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului. În această săptămână se estimează că se vor încheia lucrările de montare a centralelor termice la grădiniţele „Degeţica”, „Dumbrava Minunată” şi „Prichindelul”, la şcolile gimnaziale 6,8 şi 15, la Liceul de Artă şi Colegiul tehnic Cărăşan, iar săptămâna viitoare la grădiniţa „Riki-Priki”, la Şcoala gimnazială nr. 7 şi la liceele „Mircea Eliade” şi  „Teologic Baptist”.
Primarul Mihai Stepanescu a declarat în direct la Radio Reşiţa, că din 15 octombrie toate unităţile de învăţământ vor avea încălzire, dacă şi angajaţii E-on Gaz se ţin de promisiune pentru efectuarea racordurilor la reţeaua de distribuţie a gazului.
Singura excepţie va fi Colegiul Tehnic Cărăşan, unde se va monta o centrală care funcţionează cu peleţi şi pentru care se aşteaptă componente din Germania.

………………………

Zilele din ce în ce mai reci aduc cu ele problema încălzirii unităţilor de învăţământ. Cu centrale termice, aeroterme sau sobe de teracotă confortul copiilor trebuie asigurat. În Reşiţa, în urma desfiinţării sistemului centralizat de încălzire, Primăria a găsit soluţii alternative care urmează să fie puse în aplicare.

Credeţi că montarea centralelor individuale la unităţile de învăţământ este soluţia ideală pentru ca cei mici să înveţe în condiţii decente?