Avem „unde” şi „pentru ce” dar n-avem „cu cine”

spital judetean Resita

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a scos la concurs 75 de posturi de asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri şi femei de serviciu. Până la această oră, doar 42 de persoane şi-au depus CV-urile. Cei interesaţi să lucreze în această unitate medicală mai au timp să-şi depună dosarele până vineri 29 august. Cele 75 de posturi acoperă aproximativ 17% din deficitul de personal cu care se confruntă spitalul reşiţean, a precizat managerul Dumitru Secăşan.

………………………………………….

La unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara au fost deblocate 15 posturi pentru rezidenţi şi asistenţi medicali – o şansă pentru medici şi personal auxiliar, deopotrivă. Lipsa de personal, cu care se confruntă această secţie de mai bine de 2 ani de zile, se pare că îşi va găsi în curând rezolvare, a precizat medicul şef Mihai Grecu, coordonatorul unităţii spitaliceşti.

……………………………………………

Cadrele medicale au facut tot ce le-a stat în putinţă pentru a schimba ceva in sistemul medical românesc, ajungând până la a ameninţa cu greva, în încercarea de a sensibiliza Ministerul Sanatatii să deblocheze posturile. Iată că după un an au fost deblocate 1.200 de posturi dar acum avem altă problemă; nu sunt doritori să le ocupe. Spitalul Județean de Urgență din Reșița a scos la concurs 75 de posturi de asistenți medicali, infirmieri, brancardieri și femei de serviciu. Persoanele interesate să lucreze în această unitate medicală trebuie să-și depună dosarele pâna pe 29 august. Deși acum reșițenii au posibilitate să-și găsească un loc de muncă decent, sunt puțini cei care și-au depus CV-urile la Spitalul Județean. După multe memorii trimise Ministerului Sănătătii, Spitalului Județean din Timișoara i-au fost deblocate 57 de posturi, începând de la medici, până la registratori medicali, dar nici la acest spital nu e mare înghesuială la depunerea dosarelor de concurs.

Ce credeți că determină acest dezinteres față de sistemul medical românesc?

De același autor

Related Articles