[VIDEO/FOTO] 25 octombrie – Ziua Armatei Române

ziua armatei resita (9)

ora 15.00

Ziua Armatei a fost marcată la Reşiţa, la monumentul eroilor din „Piaţa Tricolorului”. În ciuda faptului că s-au înregistrat doar 7 grade Celsius, numeroşi cetăţeni s-au alăturat autorităţilor şi au asistat la ceremonia militară şi religioasă organizată de Centrul Militar, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria municipiului. Întrucât la Reşiţa nu mai există forte militare, garda port drapel şi garda de onoare au fost constituite din militari veniţi din Lugoj şi din jandarmi.

După slujba de pomire a eroilor, au fost depuse coroane şi jerbe de flori, la monumentul ridicat în cinstea acestora. Prefectul Silviu Hurduzeu, dar şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu au transmis un mesaj tuturor militarilor, dar şi urmaşilor celor care au căzut pe front:

Silviu Hurduzeu

Mihai Stepanescu

Ceremonia din Piaţa Tricolorului s-a încheiat cu parada militarilor, în aplauzele întregii asistenţe.

ora 9.00

Ziua Armatei Române va fi marcată de municipalitatea din Caransebeș de la ora 13.00 printr-o ceremonie militară şi religioasă la monumentul Generalului Ioan Dragalina din centrul civic. Cu această ocazie vor fi depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul generalului căzut în al II lea Război Mondial.
Un ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pentru apărarea patriei va avea loc de la ora 10.00 şi în Parcul Central din Timişoara. Tot de la ora 10.00 este sărbătorită Ziua Armatei în parcul „Eminescu” din municipiul Arad.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=TsHu0-gP01s&feature=youtu.be” autoplay=”yes”]https://www.youtube.com/watch?v=u9KTHz9NVzY&feature=youtu.be[/su_youtube]

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles