2 mai – Ziua Naţională a Tineretului

11206110_866293043425395_7597052585962251588_n

România şi-a instituit ziua de 2 Mai  ca Zi Naţională a Tineretului, prin lege, în anul 2004, după ce în perioada comunistă aceasta fusese singura zi de sărbătoare legală pentru tineret. Conform actului normativ, toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale ce au atribuţii în domeniul educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor au obligaţia să susţină financiar şi organizatoric respectivul eveniment. În 2008, Ziua Tineretului a fost decretată zi liberă pentru toată lumea.

Dar oare câţi tineri ştiu că astăzi ei sunt sărbătoriţii?

Căzută într-un con de umbră în ultimii ani, această zi reprezintă pentru mulţi tineri, mai mult o continuare a petrecerilor organizate de 1 Mai decât  una dedicată în întregime lor.

Uităm de tinerii noştri, amintindu-ne cu nostalgie de vremurile de odinioară, de parcă generaţia noastră a fost ultima “asa cum trebuie”. Auzim în fiecare zi că tinerii nu mai respectă tradiţiile, sunt aroganţi iar moralitatea lor lasă de dorit.

Emisiunea Bună dimineaţa Banat! i-a avut în prim plan pe sărbătoriţi iar concluzia ascultătorilor a fost că tinereţea este una din cele mai frumoase perioade ale vieţii.

Azi, de ziua lor, să le dăm o şansă, privindu-i aşa cum sunt: frumoşi, visători şi rebeli.

 

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles