11 mai – Ziua tatălui în România

banner_fathers_day

Printr-o iniţiativă a unui grup de senatori români “Ziua tatălui” a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009. Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată şi de Camera Deputaților. Ziua Tatălui a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în România, în data de 9 mai 2010 (în a doua duminică a lunii mai). Anul acesta ziua tatălui se sărbătorește în 11 mai 2014.
Cu siguranţă pe o parte dintre cei mai puţin informaţi o astfel de zi îi va face să surâdă, dar ca semnificație Ziua Tatălui este legată direct de poziția unui tată în familie, precum și în societate. Ziua Tatălui are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general. Fiecare copil are nevoie atât de tatăl cât și de mama sa, pentru a crește într-un mod armonios . În etapele primare, atât tatăl și mama rămân responsabili pentru luarea unor decizii importante legate de educație și de creștere a copilului. La momentul actual, în lume, majoritatea țărilor au societățile patriarhale și din aceasta cauza tații joacă un rol principal în luarea deciziilor mai sus menționate. Stilul de viață al unui tată afectează copilul său. În cazul în care copilul este un băiat, el va încerca cu siguranță să imite unele comportamente ale tatălui său, stilul său de viață. În cazul în care un tată poate stabili exemple bune de viață, într-un mod sănătos, este foarte probabil că băiatul le va urma. Un comportament parental și stil de viață sănătos, pot constitui modele pentru copii și pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv. În acest fel, tații pot contribui la dezvoltarea unei societăți întregi. Aniversarea zilei tatălui oferă copiilor posibilitatea de a-și exprima dragostea și respectul pentru părinții lor, un sentiment care are ca țel consolidarea relației tată-copil și, în consecință, în dezvoltarea emoțională a fiecărui copil.
În discuţia de astăzi vrem să vă cunoaştem părerea despre importanţa tatălui în familie, alta decât cea bine cunoscută de principală sursă de venit, să aflăm din experienţa dumneavoastră cum aţi simţit influenţa tatălui pentru viitorul adolescent şi apoi matur, să ne spuneţi cât de important consideraţi că este ca partenerii să nu sacrifice copiii în favoarea propriilor interese , sau de multe ori orgolii.

(Gelu Ardeleanu)

Sursa foto:joienegru.blogspot.com

De același autor

Related Articles