Zelda, succes record: 10 milioane de copii vândute în trei zile

Cel mai nou joc din seria Legend of Zelda a doborât toate recordurile de vânzare. Nintendo a anunțat că The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a vândut peste 10 milioane de copii în întreaga lume în primele trei zile de la lansare, devenind cel mai rapid vândut joc din istoria francizei.

Spre comparație, The Legend of Zelda: Ocarina of Time – cel mai bine cotat joc de pe agregatorul de jocuri Metacritic – a vândut 7,4 milioane de exemplare pe toată durata sa.

Între timp, câștigătorul premiului Game Awards 2022, Elden Ring, a vândut aproximativ 20,5 milioane de unități până în martie 2023. Dar jocul, realizat de dezvoltatorii seriei de succes Dark Souls, a fost lansat pe multe console, cuprinzând PlayStation 4. , PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X și chiar PC.

Jocul, exclusiv pentru consola Nintendo Switch, este un sequel al celebrului Breath of the Wild, lansat în 2017. Breath of the Wild a vândut aproape 30 de milioane de unități până acum, fiind al doilea cel mai bine vândut joc de pe Switch, după Mario Kart 8.

Tears of the Kingdom continuă povestea lui Link și Zelda într-o lume deschisă și plină de aventuri. Jocul a primit recenzii entuziaste atât din partea fanilor, cât și a criticilor, care au lăudat grafica, gameplay-ul și povestea.

Nintendo a mulțumit pe platforma Twitter celor care se bucură deja de ultima aventură a lui Link. Compania japoneză se confruntă cu o concurență puternică din partea altor producători de jocuri.

Cu succesul fulminant al lui Tears of the Kingdom, Nintendo își consolidează poziția pe piața jocurilor video. Anul acesta, compania a avut și alte realizări importante, cum ar fi filmul Mario care a făcut un miliard de dolari la box office și deschiderea parcului tematic Super Nintendo World în Los Angeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles