WhatsApp permite utilizatorilor să editeze mesajele

WhatsApp spune că va permite utilizatorilor să editeze mesaje, într-o mișcare care va arăta că se potrivește cu o funcție oferită de concurenți precum Telegram și Discord. Firma spune că mesajele pot fi editate până la 15 minute după ce au fost trimise. Serviciul de mesagerie instant face parte din gigantul tehnologic american Meta, care deține și Facebook și Instagram. Funcția va fi disponibilă pentru cei 2 miliarde de utilizatori WhatsApp în săptămânile următoare. Ea consideră India drept cea mai mare piață, cu 487 de milioane de utilizatori.

„De la corectarea unei simple greșeli de ortografie până la adăugarea de context suplimentar la un mesaj, suntem încântați să vă oferim mai mult control asupra chat-urilor”, a spus serviciul de mesagerie într-o postare pe blog luni.

„Tot ce trebuie să faceți este să apăsați lung pe un mesaj trimis și să alegeți „Editați” din meniu timp de până la cincisprezece minute după aceea”, a adăugat acesta.

Mesajele editate vor fi etichetate ca „editate”, astfel încât destinatarii să știe că conținutul a fost modificat. Cu toate acestea, nu li se va afișa modul în care mesajul a fost modificat de-a lungul timpului. Anunțul WhatsApp a venit după ce caracteristica a fost oferită de serviciile de mesagerie Telegram și Signal.

Funcția de editare a fost introdusă de platforma de socializare Facebook acum aproape un deceniu. În acea perioadă, Facebook a dezvăluit că mai mult de jumătate din utilizatorii săi au accesat site-ul pe telefoane mobile, care sunt mai predispuse la erori de tastare. Pe Facebook, actualizările care sunt modificate sunt marcate ca editate. Un istoric al editărilor este, de asemenea, disponibil pentru vizualizare de către utilizatori.

Anul trecut, platforma de socializare Twitter a lui Elon Musk a declarat că le oferă abonaților săi plătitori posibilitatea de a-și edita tweet-urile. Tweeturile pot fi editate de câteva ori în cele 30 de minute de la postare.

Sursa: bbc.com

De același autor

Related Articles