WhatsApp – Apeluri audio-video de la mobil la PC

La finalul anului trecut, în vreme ce Facebook avea probleme cu autoritățile din SUA care doreau să facă gigantul american să vândă Instagram și WhatsApp, firma lui Zuckerberg a continuat să aducă upgrade-uri platformelor deținute. După un preview limitat, inițiat în decembrie 2020, toți utilizatorii WhatsApp pot acum să realizeze apeluri audio și video din cadrul versiunii de desktop a aplicației.

WhatsApp a activat funcția de comunicare video și audio pentru desktop, disponibilă acum în cadrul aplicațiilor de Windows și Mac. Lansarea face parte din încercarea producătorului de a mai diminua din diferențele majore de funcționalitate existente între aplicațiile mobile și cele de desktop, în defavoarea celor din urmă, transmite News.ro.

Avantaje

Potrivit ZonaIT.ro, această schimbare a venit după ce compania a observat că utilizatorii de WhatsApp au început să folosească funcția de apel pentru conversații lungi. Cauza este destul de evidentă, iar schimbările impuse de pandemia de COVID-19 au dus la o activitate mult mai mare în mediul online. Pentru a păstra legătura cu familia, prietenii sau colegii, mulți oameni folosesc WhatsApp și alte aplicații asemănătoare.

Introducerea suportului pentru apeluri video și voce pe WhatsApp pentru PC deschide și noi posibilități. Utilizatorii vor putea folosi camere mai bune conectate la PC și vor avea mâinile libere pentru a se putea mișca în voie în timpul apelurilor.

Apelurile WhatsApp pe PC funcționează atât în mod portrait cât și landscape, deși majoritatea utilizatorilor vor folosi orientarea wide pe care o oferă majoritatea computerelor.

Dezavantajul temporar

După cum știm deja, WhatsApp este disponibil pe PC de ceva timp, doar că până acum utilizatorii nu au putut efectua apeluri voce și video prin intermediul aplicației, de acum însă WhatsApp Desktop a primit suport pentru apeluri one-on-one, urmând ca funcția de apeluri în grup să fie introdusă în viitor.

Marea limitare vine din faptul că, cel puțin la început, se pot realiza apeluri audio și video pe desktop doar între două persoane, lipsind suportul pentru grupurile de utilizatori.

WhatsApp promite, însă, că va oferi suport și pentru grupuri, la un moment dat, însă nu înaintează o dată măcar aproximativ în acest sens.

Așadar, momentan, pentru apelurile de grup va trebui să ne folosim în continuare de Zoom și alternativele acestuia.

Rețea comuna între aplicațiile marca FB

Facebook are în plan realizarea interoperabilității între cele trei servicii de comunicare pe care le deține, Messenger, WhatsApp și Instagram Direct, iar primii pași au fost deja făcuți, când, cel puțin în anumite regiuni, a fost introdusă posibilitatea trimiterii și primirii mesajelor între Messenger și Instagram.

Din planurile pentru această interoperabilitate face parte și componenta de desktop a WhatsApp.

sursa foto: ILikeIT

De același autor

Related Articles