Un nou Tesla Roadster plutitor este cel mai recent moft al lui Elon Musk. Acesta își dorește sa își transforme creația pe patru roți într-un aeroglisor precum acela din filme, care se ridică de la sol atunci când se plictisește să mai fie un vehicul normal. (Disclaimer – Afirmație valabila până când normalitatea se transformă în ceea ce își dorește astăzi Elon Musk.)

Musk și-a exprimat această dorință în cadrul noului episod din podcast-ul Joe Rogan Experience. Cei doi se cunosc de multă vreme, Elon fiind un oaspete cu vechime. Tocmai de aceea, Rogan nu a fost neapărat șocat de ceea ce plănuiește fondatorul Tesla.

Vreau să fac Tesla Roadster să plutească, și mă tot gândeam cum să fac asta fără să omor pe cineva. Ar fi o idee să plutească la un metru față de sol, ceva de genul. În felul ăsta, dacă te răstorni, îi vei strica suspensiile, dar n-o să mori” a spus fondatorul Tesla, astăzi cel mai bogat om din lume, potrivit ZonaIT.

Scurt și la obiect

Un Tesla Roadster pe post de aeroglisor este încă un element nou pe lista chestiilor mai mult sau mai puțin ilegale pe care Elon Musk le vrea înfăptuite. Acesta se gândește serios la un astfel de hibrid atunci când mașina în sine se va lansa în 2022.
Evident, autoritățile nu au fost prea bucuroase atunci când au dat nas în nas cu ideile acestea care sfidează legile impuse pentru siguranța în trafic.

Este totuși o idee interesantă. Roadster-ul se vrea a fi cea mai rapidă mașină din lume. Full electric. Dacă îi mai pui și propulsoare precum acelea de la Falcon-ul 9 a lui SpaceX (o altă companie fondată de Elon Musk) și îl mai faci și aeroglisor… atunci anumite jocuri video nu mai par a fi prea pline de fantezii irealizabile!

sursa foto: zonait.ro