Voxa – Audiobooks, Ebooks si rezumate în limba română și engleză

Voxa este o platformă românescă de streaming pentru cărți digitale și audio, cu conţinut în limba română şi engleză

Compania şi-a propus să creeze un produs global, 100% creat în România, care să concureze de la egal la egal cu cei mai mari jucători globali din industrie.

Lansat oficial în luna noiembrie 2021, Voxa grupează aproximativ 38.000 de titluri, uşurează accesul la informaţie şi este disponibilă utilizatorilor oriunde şi oricând. Aplicația poate fi descărcată de orice utilizator, din Google Play şi din AppStore.

Pentru 2021 datele arată că doar 1% dintre români citesc digital, în timp ce media din Europa este de 15%. Compania îşi propune ca până la finalul anului 2022 procentul de români care citesc digital să urce până la 3%.

Voxa poate fi testată primele 2 săptămâni gratuit, cu access nelimitat. Apoi se percepe un abonament lunar de 48 de lei.

Platforma românească de streaming pentru audiobookuri şi ebookuri Voxa a finalizat a doua rundă de finanțare prin SeedBlink, în urma căreia a atras suma de 621.000 de euro.

După 11 luni de la lansare, compania a atins o capitalizare de piață de 6,5 milioane de euro.

Voxa a înregistrat până în prezent peste 150.000 de descărcări ale aplicației în platformele Apple si Google, potrivit companiei.

Directorul executiv al Voxa, Cătălin Meșter, susține că în sfârșit românii au accest la cărți în format digital , ceea ce aduce enorm de multe beneficii.

Voxa oferă condiții avantajoase din punct de vedere al costurilor. În plus, compania rămâne aproape de clienții săi și se implică activ să promoveze utilizarea Voxa, prin organizarea de book clubs, dar și alte activități.

Companiile pot suporta integral costurile abonamentelor, pot acoperi jumătate din valoarea abonamentului, existând și opțiunea ca angajații să beneficieze de un tarif preferențial dacă doresc să acceseze Voxa din resurse proprii.

Voxa intenționează să se lanseze în Moldova în acest trimestru și să se extindă în 2023 în alte țări.

Decizia de a se extinde în Moldova nu este surprinzătoare, având în vedere istoria și limba comune, dar rămâne de văzut unde ar putea fi țara terță, deși Germania, Italia, Spania, Republica Cehă, Bulgaria, Estonia și Ungaria sunt cunoscute ca fiind pe listă. .

Bulgaria găzduiește deja Storytel, care domină piața, dar Ungaria, Republica Cehă și Estonia ar putea să-i ofere lui Meșter șansa de a arăta la maximum potențialul Voxa.

Un alt concurent trebuie să fie Serbia, unde, din nou, un element de limbă română ar saluta catalogul existent și Catalin ar putea aduce la bord editori sârbi pentru platforma Voxa. La fel și Ucraina, dar având în vedere situația actuală de acolo putem exclude acest lucru în viitorul previzibil.

De același autor

Related Articles