Viitorul se întâmplă acum… Taxiuri zburătoare vor circula în Spania

Turiștii care vor vizita Barcelona peste doi ani s-ar putea să aibă la dispoziție o nouă variantă pentru a se deplasa local, a vedea orașul și a vizualiza arhitectura capitalei regiunii Catalonia.

Taxiuri aeriene vor fi introduse în Barcelona, Spania, și asta chiar din anul 2022. Autoritățile de acolo și-au făcut planul să le ofere turiștilor, după mult-așteptatul sfârșit al pandemiei, o atracție pe măsură.

Enaire, autoritatea de navigație aeriană a Spaniei, a anunțat că intenționează să introducă taxiurile zburătoare în Barcelona și în localitatea Santiago de Compostela, potrivit publicației The Guardian.

Mobilitatea urbană în a treia dimensiune

Trebuie să mutăm mobilitatea urbană în a treia dimensiune: spațiul aerian. Și trebuie să o facem cât mai eficient și mai durabil posibil”, a declarat directorul general al autorității, Ángel Luis Arias, la o conferință online.

Autoritatea aeriană spaniolă dezvoltă, în afară de taxiurile zburătoare, și alte vehicule aeriene pentru transportul oamenilor în jurul zonelor urbane și semi-urbane, dar și utilizarea dronelor pentru livrarea mărfurilor.

sursa: ILikeIT

Mai mult, guvernul spaniol, prin instituția din subordine, intenționează să atragă într-un parteneriat companiile cu activitate în această zonă.

Enaire, în calitatea sa de companie publică a Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, este dispus să își îndeplinească îndatoririle de a atrage și a ajuta orice companii din sectorul privat sau organizații publice care sunt interesate să permită Spaniei să se poziționeze în fruntea dezvoltării și funcționării acestui nou sector” a precizat Ángel Luis Arias.

Viitorul se întâmplă acum

Enaire participă la două proiecte care aparțin Horizon 2020, cel mai mare program de cercetare și inovației al Uniunii Europene. Unul este condus de Organizația Europeană pentru Siguranță în Transporturi Aeriene, iar celălalt de compania de tehnologie Everis.

Planul este ca ambele proiecte să testeze taxiuri aeriene în Europa în 2022„, a anunțat Enaire. „Enaire va administra zborurile primelor taxiuri aeriene în Spania, ce vor avea loc în acel an în Barcelona și Santiago de Compostela„.

Drone capabile să transporte pasageri au efectuat deja zboruri în ultimii ani, fiind operate de compania chineză Ehang și cea germană Volocopter.

În iulie 2019, compania spaniolă Tecnalia a dezvăluit prototipul unui taxi aerian capabil să transporte un singur pasager. Taxiul, construit să transporte cel mult 150 kg, putea zbura la o înălțime cuprinsă între 100 și 300 de metri și putea parcurge 15 kilometri în 15 minute.

sursa foto: Profimedia Images
sursa: The Guardian

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles