[VIDEO] La Braşov, Glovo vrea să facă, în premieră, livrări cu roboți autonomi

Serviciul de curierat Glovo vrea să se extindă la Brașov utilizând o tehnologie a viitorului pe care o folosesc deja în Statele Unite ale Americii mai multe companii care livrează mâncare sau alte bunuri. Astfel, experimental, Glovo vrea să implementeze în municipiul Brașov un proiect de livrare prin intermediul unor vehicule automate de dimensiuni mici (roboți), ce va fi implementat în zona Coresi, anunță Bizbrașov.ro.

Roboții vor naviga pe trotuare și zone pietonale, traversând pe la trecerile pentru pietoni, urmând să fie asistați manual de la distanță, iar viteza maximă de deplasare să fie de 15 km/h.

Dacă ni se va acorda autorizația necesară, începând din această toamnă, vom demara un proiect pilot în Brașov, România, pentru a testa un vehicul de livrare automată, controlat de la distanță, pentru o perioadă de șase luni. Testul se va concentra pe livrarea de alimente ușoare, pe distanțe scurte. În cadrul Glovo, credem în testarea tehnologiilor inovatoare care au potențialul de a satisface nevoile actuale și viitoare de livrare la domiciliu. Curierii Glovo sunt esențiali pentru afacerea noastră, iar explorarea utilizării vehiculelor la distanță reprezintă o oportunitate de a crește eficiența livrărilor pe distanțe scurte, nu de a înlocui curierii”, au precizat reprezentanții Glovo.

Sursa: wall-street.ro

De același autor

Related Articles