Utilizatorii Twitter nu mai au voie să publice linkuri către rețelele sociale concurente

Utilizatorii Twitter nu vor mai avea dreptul să publice linkuri către mai multe dintre reţelele de socializare concurente, a anunţat duminică într-un comunicat platforma miliardarului Elon Musk, relatează Agence France-Presse.

”Twitter nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare pe Twitter”, se arată în acel anunţ, care precizează că reţelele avute în vedere prin această măsură sunt Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post şi Nostr, precum şi ”linkurile către agregatori de reţele de socializare precum linktr.ee, lnk.bio”. Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile de Twitter.

”Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor”, dar apoi ”orice recidivă va antrena suspendarea permanentă”, detaliază reţeaua de socializare.

Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată înainte ca el să devină recent proprietarul ei că prin modul de moderare a conţinuturilor a cenzurat anumite opinii, incluzând aici şi suspendarea contului fostului preşedinte republican al Statelor Unite ale Americii Donald Trump.

Dar în ultimele zile Musk a închis – apoi a restabilit – conturile mai multor jurnalişti ai unor mass-media mainstream americane precum CNN, New York Times şi Washington Post, provocând proteste din partea ONU şi a Comisiei Europene, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen l-a ameninţat pe patronul Twitter chiar şi cu sancţiuni.

Sursa: agerpres.ro

De același autor

Related Articles