USB-C pe iPhone 15

Apple se pregătește să lanseze noua serie de smartphone-uri iPhone 15 în luna septembrie, iar una dintre cele mai așteptate noutăți este trecerea de la portul Lightning la cel USB-C. Această schimbare a fost confirmată de prototipurile descoperite și analizate de o publicație americană specializată în produsele Apple.

MacRumors a intrat în posesia unor prototipuri ale celor patru modele care vor compune seria iPhone 15: iPhone 15 mini, iPhone 15, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Prototipurile nu sunt funcționale, dar arată designul exterior al telefoanelor și locașul pentru portul USB-C.

Noul port va fi prezent pe toate cele patru modele ale seriei și va oferi o încărcare mai rapidă și o compatibilitate mai mare cu alte dispozitive și accesorii. Se pare că modelele mai scumpe vor beneficia de o conexiune de date mai rapidă, însă important este că toate versiunile se vor încărca folosind răspânditul standard USB-C.

Apple a decis să adopte portul USB-C înainte de termenul limită impus de Uniunea Europeană pentru toți producătorii de smartphone-uri să folosească același tip de încărcător până la sfârșitul anului 2024. Astfel, Apple se aliniază la cerințele UE și la preferințele consumatorilor care doresc un singur tip de cablu pentru toate dispozitivele lor.

Pe lângă portul USB-C, seria iPhone 15 va aduce și alte noutăți, cum ar fi un ecran fără breton, ci cu o insulă dinamică pentru camera frontală și senzorii Face ID, margini mai rotunjite, spate din sticlă mată și performanțe îmbunătățite la nivelul procesorului A17 Bionic și al camerelor foto.

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor avea și alte caracteristici exclusive, cum ar fi laterale din aliaj de titan, care sunt mai rezistente și mai ușoare decât aluminiul, și același ecran mereu activ cu rată de refresh de 120Hz ca și seria iPhone 14 Pro.

Apple își va prezenta noile iPhone-uri în luna septembrie, în cadrul unui eveniment online. Până atunci, săptămâna viitoare, când are loc Conferința mondială a dezvoltatorilor Apple, compania americană este așteptată să-și prezinte prima cască de realitate mixtă.

De același autor

Related Articles