Uniunea Europeană aprobă achiziția de către Microsoft a Activision Blizzard

Microsoft a primit luni aprobarea autorităților de concurență din Uniunea Europeană pentru achiziția de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri video Activision Blizzard, un pas important pentru finalizarea celei mai mari tranzacții din domeniul tehnologiei de consum din ultimele două decenii.

Oficialii Uniunii Europene au spus că vor permite tranzacția după ce Microsoft, producătorul consolei Xbox, a făcut concesii pentru a asigura că firmele rivale ale noilor servicii de jocuri online vor avea acces continuu la titlurile dezvoltate de Activision, cum ar fi foarte popularul Call of Duty și World of Warcraft.

Cu toate acestea, achiziția de proporții, care a devenit un test al faptului dacă reglementatorii din întreaga lume vor aproba o fuziune megatehnologică în contextul preocupărilor privind puterea industriei, se confruntă încă cu un drum anevoios. Reglementatorii americani și britanici au luat fiecare măsură pentru a opri achiziția în ultimele luni, susținând că o combinație a producătorului Xbox cu Activision ar împiedica concurența.

Tranzacția a dezvăluit fracturi între reglementatori despre cum să limiteze puterea celor mai mari companii de tehnologie din lume. Opoziția față de achiziție s-a concentrat în parte pe așa-numitul cloud gaming, o tehnologie relativ nouă care le permite oamenilor să transmită jocuri pe telefoane, tablete și alte dispozitive, eliminând potențial nevoia de hardware precum consolele. Reglementatorii americani și britanici au spus că achiziția Microsoft a Activision ar submina acest sector încă în curs de dezvoltare al industriei jocurilor înainte să aibă șansa să înflorească.

Comisia Europeană, organismul executiv al blocului format din 27 de state membre, și-a dat acordul după ce Microsoft a convenit să garanteze timp de 10 ani că jucătorii vor putea juca titlurile Activision pe serviciile de cloud gaming dezvoltate de alte companii, cum ar fi Nvidia. După ce au negociat concesiile cu Microsoft, oficialii Uniunii Europene au spus că au ajuns la concluzia că tranzacția poate avea loc, în special pentru că piața cloud gaming este încă atât de mică. Multe titluri Activision care nu pot fi jucate în prezent pe serviciile mai mici de cloud gaming vor fi acum disponibile, oferind un impuls consumatorilor pentru noua tehnologie, au spus reglementatorii.

„Aceste angajamente abordează pe deplin preocupările privind concurența identificate de Comisie și reprezintă o îmbunătățire semnificativă pentru cloud game streaming față de situația actuală”, a declarat reglementatorul Uniunii Europene într-un comunicat.

Comisia Europeană a cerut Microsoft să licențieze automat jocurile populare Activision Blizzard serviciilor concurente de cloud gaming. Acest lucru se va aplica la nivel global și va împuternici milioane de consumatori din întreaga lume să joace aceste jocuri.

Cele mai citite

Related Articles