Un important serviciu Google va costa bani. Care sunt alternativele?

Numai mâine nu-i poimâine și vine prima zi de vară calendaristică, iar de la 1 iunie 2021, Google nu mai oferă stocare gratuită și nelimitată pentru fotografii. Așadar, zeci de milioane de utilizatori vor fi nevoiți să plătească un abonament lunar, dacă vor să păstreze în siguranță toate amintirile.

Mai precis, începând cu 1 iunie 2021 nu veți mai putea încărca poze la „High quality” gratis. Orice poză încărcată în cloud-ul Google începând cu acea dată o să vă ia din spațiul de stocare gratuit oferit, care este de 15 GB.

Dai un ban, dar… ai funcții în plus

Google vrea ca utilizatorii să plătească un abonament lunar pentru ca fotografiile și clipurile lor de pe telefoane să fie urcate automat în Google Photos.

Cea mai ieftină variantă de abonament, unde stocarea este de 200 de GB, costă 14 lei pe lună. Avantajul Google Photos este că are în spate o inteligență artificială, astfel că poți să cauți în propriile poze atât obiecte, cât și chipurile unor cunoscuți.

Mai mult, Google Photos are integrat și un editor de fotografie, care, pe alte servicii similare, nu există.

Unelte de „ordine și curățenie”

Potrivit arenaIT.ro, utilizatorii existenți de Google Pixel vor putea în continuare să încarce poze gratuit, însă doar la „High quality”, nu și „Original quality”. În același timp, noile Google Pixel care vor urma nu vor mai avea deloc acces gratuit.

Google va trimite notificări atunci când te apropii de limita superioară a celor 15 GB și va include unelte suplimentare pentru a putea face curat în poze, ca să nu consumi spațiu aiurea cu poze blurate sau care nu semnifică nimic.

Dacă vreți să vedeți o estimare a Google pentru cât timp vă va ajunge spațiul gratuit, puteți merge pe această pagină dedicată.

Cine-mparte, parte-și face

Interesant e că singurii care vor avea în continuare stocare nelimitată în Google Photos sunt posesorii de Google Pixel, pentru că cine împarte parte-și face.

Doar dacă ai un Pixel, dacă ai e bine, dar dacă nu folosești un Pixel, pregătește portofelul. Google, serios, chiar vrei să faci asta?”, spune Jaime Rivera, de la Pocketnow.com, citat de Mediafax.

Totuși trebuie precizat faptul că fotografiile și clipurile care se află deja în cloud-ul Google vor rămâne acolo, în siguranță, fără să se perceapă o taxă pentru asta.

Așadar nu trebuie să-ți faci griji cu privire la tot ce încarci în cloud până pe 1 iunie, pozele, filmele și documentele tale vor rămâne acolo și nu vor fi luate în calcul la cota de stocare. Dar, atenție, Google va șterge informațiile conturilor care au doi ani de inactivitate.

Alternative, dar tot pe bani

În primul rând, o alternativă la Google Photos, vine tot din familie și anume – Google One, soluția plătită, care pentru 1,99 dolari pe lună îţi oferă 100 GB spațiu de stocare. În funcție de cât te ține buzunarul, poți urca până la 2 TB.

Un alt serviciu de stocare în cloud este Microsoft One Drive. Abonamentul Microsoft Personal 365 costă 300 de lei pe an sau 30 de lei pe lună și include 1 TB de stocare, dar și acces la Microsoft Word, Outlook, Excel și Powerpoint.

Cei care au iPhone pot folosi iCloud, care oferă 50 de GB la un abonament de 5 lei pe lună sau 2 TB la 45 de lei pe lună.

Pentru 9.99 dolari pe an, la Dropbox ai 2 TB spațiu de stocare în cloud, iar utilizatorii Apple pot obține 50 GB pentru 0.99 dolari pe lună.

Sau puteți folosi Flickr, care oferă spațiu nelimitat pentru 7 dolari pe lună.

sursa foto: arenait.ro

De același autor

Related Articles