Tongyi Qianwen, chatbotul cu inteligență artificială a companiei Alibaba

Alibaba, gigantul tehnologic chinez, a lansat astăzi produsul său de tip ChatGPT, Tongyi Qianwen, care are capabilități lingvistice în chineză și engleză. Chatbotul va fi integrat în toate produsele Alibaba, de la comunicarea între întreprinderi la comerțul electronic, în viitorul apropiat.

Tongyi Qianwen se traduce aproximativ prin „căutând un răspuns punând o mie de întrebări”, deși Alibaba nu a oferit o versiune în limba engleză a numelui.

ChatGPT este o aplicație de inteligență artificială generativă, creată de OpenAI, o organizație susținută de Microsoft. Aplicația poate genera articole și eseuri la cerere în funcție de solicitările utilizatorilor. A fost lansată publicului în noiembrie 2022 și a avut un succes enorm.

Tongyi Qianwen este rivalul pe care Alibaba îl pregătește pentru ChatGPT. Compania a anunțat că va oferi clienților săi acces la chatbot în cloud și îi va ajuta să creeze modele lingvistice mari personalizate. Chatbotul va fi „finisat” cu informații și date de proprietate ale clienților, reducând resursele și costurile pentru aceste companii.

Alibaba a deschis înregistrarea pentru companiile care doresc să testeze aplicația sa de inteligență artificială. Dezvoltatorii din China pot, de asemenea, să aplice pentru testarea beta a Tongyi Qianwen pentru a-și crea aplicațiile de inteligență artificială la scară largă.

„Ne aflăm într-un moment de cotitură tehnologică impulsionat de inteligența artificială generativă și de cloud computing, iar întreprinderile din toate sectoarele au început să adopte transformarea inteligenței pentru a rămâne în joc”, a declarat Daniel Zhang, președinte și directorul executiv al Alibaba Group și al Alibaba Cloud Intelligence.

Alibaba nu este singurul jucător chinez care se alătură cursei chatboturilor cu inteligență artificială. Baidu, un alt gigant tehnologic chinez, a dezvăluit propria sa versiune ChatGPT, Ernie Bot, în luna martie. Huawei, producătorul de echipamente de rețea, urmează să prezinte sâmbătă Pangu, modelul său de procesare a limbajului natural.

De același autor

Related Articles