Telefonul purtat la mână – să fie acesta viitorul?

Presa tech vorbeşte în ultima vreme despre pericolul care se poate abate asupra liderului mondial al telefoanelor cu Android… Samsung ar putea pierde cursa pentru lansarea primului telefon cu ecran flexibil din lume.

Pe lângă tehnologia telefoanelor rulabile, pe care Samsung îşi doreşte să o domine, dar care s-ar putea să fie cucerită de brandul chinezesc Vivo, brand ce deja a anunţat primul telefon cu ecran rulabil disponibil comercial, potrivit jurnaliștilor de la Zona IT, Samsung ar putea pierde și lupta pentru lansarea primului telefon flexibil.

Motorola vrea să reinventeze smartphone-urile

Rămas fără opțiuni în competiția cu Samsung, Motorola încearcă acum să redefinească telefonul pliabil. Aflat deocamdată la stadiul de concept, noul design brevetat deja de companie descrie un smartphone în carcasă flexibilă, care se îndoaie cu tot cu ecran.

Scopul pare a fi acela de a purta telefonul la mână,  precum un smartwach ceva mai voluminos și mult mai puternic.

Atât de aproape și totuși…

Arătat deja în cadrul expoziţiilor de tehnologie, smartphone-ul cu ecran care se mulează după forma mâinii pare că va deveni un produs real, doar că nu în viitorul foarte apropiat.

Între timp, Motorola descrie un smartphone care poate fi purtat la mână fără nevoia unei curele sau alt mecanism complicat de fixare, mai aflăm de pe Zonă.

Carcasa, ecranul, bateria şi alte componente regândite

Problema este că designul arătat presupune folosirea unei carcase al cărei exterior trebuie să fie flexibil pe aproape întreaga suprafaţă, lăsând foarte puţin loc pentru instalarea componentelor rigide, cum ar fi placa electronică şi acumulatorul.

În cazul acumulatorului, problema poate fi rezolvată prin „spargerea” acestuia în mai multe segmente conectate individual. Însă placa electronică este în special problematică, adaptarea acestei componente pentru telefoane în carcasă flexibilă reprezentând o provocare majoră.

Cu acest design, Motorola speră că va schimba modul în care ne folosim dispozitivele, scrie Zona IT care citează news.lenovo.com. Fără a se limita la o balama unică, corpul pliabil permite utilizatorilor să poarte telefonul la încheietura mâinii, dar și să încerce alte modalități de utilizare.

Pliat în jurul mâinii sau aşezat pe birou

Baza telefonului poate fi îndoită pentru a acționa ca un suport, spre exemplu, așezând telefonul pe masă pentru desfășurarea apelurilor video.

Desigur, interfața Android se va adapta la modul de utilizare folosit, devenind mai compactă sau repoziționând anumite elemente de interfață.

Nici primii… nici ultimii

Cert este că Motorola nu este prima companie care să aibă această idee, compania TCL brevetând un concept similar încă din anul 2019. Deocamdată niciuna dintre companii nu a reușit să livreze un produs viabil din punct de vedere comercial.

Aşa că… dacă va fi telefonul purtabil la mână viitorul smartphone-urilor sau nu… rămâne să aşteptăm şi să aflăm!

Sursa: Zona IT

Sursa foto-video: news.lenovo.com

De același autor

Related Articles