Tehnologia la zi – [UPDATE Chrome Dark Mode] și – Funcții interesante pentru Instagram

Dacă ieri am vorbit despre software și vă ziceam că Meta vine cu optimizări mai bune și interesante pentru gestionarea informațiilor și postărilor ce îți apar în News Feed, sau, mai pe românește, pe peretele de pe Facebook, iar Chrome are niște setări experimentale interesante, care sunt aproape funcționale, trebuie musai să vin cu o actualizare a informațiilor, înainte de a trece la subiectul de astăzi.

Pentru că eu nu vă propun niciodată setări sau opțiuni fără să le testez și eu, între cele zece funcții interesante ale Google Chrome despre care ziceam, că am vorbit ieri, dar pe care le găsiți detaliate și pe site-ul nostru radioresita.ro, la una am întâmpinat o problemă destul de relevantă.

Bug în Dark Mode

Este vorba despre Dark Mode, sau modul întunecat în limbaj mioritic, care permite o relaxare a ochilor în folosirea Browser-ului fiind mult mai puțin strident, dar care m-a împiedicat în cel puțin două aplicații diferite să vizualizez și implicit să scanez un cod QR din browser cu telefonul, pentru că dark mode de fapt creează un negativ al imaginii, așa că unde înainte era alb, el face negru, iar în cazul codurilor QR negrul devine alb, iar zonele albe rămân albe, așadar, Ghinion… asta ar fi una dintre probleme… în rest, până acum toate bune!

Și după așa un update informațional și o introducere de lungă, care sper că nu v-a enervat, zic să intrăm și în subiect și să vedem ce se poate face dacă vă enervează – Instagramul!!! Căci despre asta este vorba, despre două funcții nou implementate de Meta pe Insta.

După cum a anunțat șeful Instagram, Adam Mosseri, într-o postare video pe Twitter, funcțiile sunt pe cât de interesante, pe atât de amuzante.

Bug report pe Insta

Este vorba despre funcția Rage Shake, prin intermediul căreia utilizatorii vor putea raporta problemele întâmpinate în aplicație.

Așadar dacă Instagram face figuri și nu funcționează cum trebuie, tot ce trebuie să faci este să scuturi ușor agresiv telefonul. În acest fel, aplicația va simți mișcarea și va trimite un feedback, prin intermediul căruia compania va prioritiza eliminarea neregulilor, numite în limbaj IT – bug-uri.

Finally – Gestionarea caruselului

Iar a doua funcție este una dorită de utilizatorii din toată lumea, de când lumea și pământul, vorba jurnaliștilor tech de pe Zonă. Astfel, în cadrul fotografiilor de tip carusel, adică acea postare care conține mai multe poze, vei putea să ștergi și o singură imagine din acea succesiune.

Pe scurt, selectează succesiunea de poze care conține poza cu pricina, apoi apasă pe butonul de opțiuni din dreapta sus. De acolo vei alege edit, vei naviga la poza respectivă și vei observa un buton de ștergere în stânga sus.

Doar că…

Singura problemă este că, momentan, opțiunea aceasta este disponibilă doar pentru cei care folosesc Instagram de pe un dispozitiv Apple. Între timp, funcția de Rage Shake începe să fie introdusă în tot mai multe regiuni, începând cu Statele Unite.

sursa foto: thehindubusinessline.com

Cele mai citite

Related Articles