Tehnologia la zi – STADIA sau modul prin care poți juca orice joc nou de la un PC vechi

Pentru că aseară s-a făcut trecerea de la ora de vară, la ora standard, adică cea de iarnă, și pentru că ora 4 a devenit ora 3… asta înseamnă că acum, este trecut de ora 14 după ceasul nou, dar pe aceeași vreme, până ieri, era trecut de ora 15… concluzia… (cam devreme pentru concluzii, dar mă rog) … așadar concluzia – avem o oră în plus astăzi, mai ales dacă nu ați dormit-o și v-ați trezit după obișnuința estivală.

Și dacă tot avem o oră în plus mă gândeam să vorbim despre jocuri… poate folosim ora aceea suplimentară pentru jucat pe calculator… și nu orice fel de calculator, ci unul de ultimă generație, pe care puteți rula orice titlu de joc vă trece prin cap, fără să investiți nici măcar într-o placă de memorie, să nu mai vorbim despre plăcile video tot mai scumpe și mai greu spre imposibil de găsit.

Ce este Stadia by Google

Să vă explic, de câteva zile, când intru pe Youtube primesc un mesaj de la compania mamă, Google, în care sunt anunțat că în calitatea mea de membru Premium am trei luni gratuit pe Stadia Pro, un serviciu de game-streaming, după care trebuie să plătesc, dacă mai vreau să țin activ abonamentul, un preț mare la prima vedere, dar modest după un calcul sumar.

Dar până acolo… hai să înțelegem ce înseamnă serviciul Stadia de la Google:

Dacă vreți să încercați cele mai noi jocuri lansate trebuie doar să închiriați un computer aflat la distanță. Potrivit ILikeIT, serviciul funcționează prin Cloud și poate fi instalat și pe dispozitive mai vechi.

Practic, accesând Stadia Pro, am închiriat prin Google un computer care nu știu unde este și pot juca aproape orice printr-un computer mai vechi.

Netflixul jocurilor

Serviciul Stadia a apărut însă acum vreo 2 ani și în prezent oferă o librărie destul de mare de jocuri, pe care trebuie să le cumpărați de la ei, pe lângă abonamentul lunar.

Nu trebuie să cumpărați un computer sau o consolă de jocuri scumpă. Avem grijă de asta în centrul nostru de date și credem că aceasta este o revoluție pentru industria jocurilor”, spunea Phil Harrison, vicepreședintele Google, în 2019, citat de Digi24.

Supranumit Netflixul jocurilor, Stadia ne permite să accesăm jocuri video, fără a fi nevoie să descărcăm fișiere masive pentru console sau să cumpere o copie fizică a lor.

Șiiii… să vorbim despre finanțe

Și acum să vorbim despre ce ne doare pe toți… După cele 3 luni gratuite prin oferta primită de la Google, mă costă 45 de lei pe lună, în condițiile în care dacă ar fi să-mi cumpăr un computer de ultimă generație m-ar costa în jur de 1.500 de euro, fără console. Aici, în urma unui calcul rapid, mă costă vreo 350 de euro în 3 ani, fără să fac nicio investiție în componente.

Așadar închiriați un computer aflat la distanță, pe care nu-l mai împărțiți cu nimeni și care merge foarte bine, și de tot ce aveți nevoie este o conexiune bună la internet, iar asta în România, har Domnului, este din plin, și un dispozitiv (computerul vostru mai vechi de obicei) pe post de monitor și controller – iar jocurile la care doar priveam doritori pe Youtube din cauza cerințelor pretențioase, vor putea să stea la degetele noastre.

În concluzie – acest articole există pentru că vreau să vă aduc la cunoștință că o asemenea tehnologie și un asemenea serviciu există, fără să fie vreun îndemn la o cheltuială ne-necesară!

Cele mai citite

Related Articles