Tehnologia la zi – Sistemul care merge și nu prea

Ca și cum 6 ani, din 2015, până acum, nu ar fi fost de ajuns… după anunțarea lansării cu surle și trâmbițe și după ce au surprins previzibil lanseara mai devreme cu aproape o zi decât cea programată oficial, Microsoft o cam dă în bară cu Windows 11… oprimizări neoptimizate, actualizări pe sisteme „incompatibile”, meorie RAM, ori procesoare încetinite și îngreunate și toate acestea pentru că Windows 11 s-a lansat, însă multe lucruri legate de noul sistem de operare nu sunt tocmai finalizate.

De exemplu, suportul pentru computere echipate cu procesoare de la AMD este dezamăgitor, însă și suportul pentru hardware mai vechi este la fel de problematic.

Actualizări și pe sisteme „incompatibile”

Chiar dacă Microsoft nu te împiedică să instalezi Windows 11 pe un computer cu procesor vechi, fără cipuri de securitate de generație nouă integrate, compania sugera că ar putea limita actualizările pe acele sisteme în afară de cele foarte importante. Se pare însă că actualizările sunt totuși livrate și către aceste computere.

Conform site-ului italian HTNovo, citat de go4it.ro, cei care au instalat deja Windows 11 pe sisteme incompatibile (folosind probabil chiar metoda oficială sugerată de Microsoft), au realizat că, de fapt, software-ul primește update-uri, în ciuda avertismentelor celor de la Microsoft.

Probleme după actualizare

Primul update, lansat în urmă cu câteva zile, cel care a degradat și mai mult performanța pe procesoarele AMD, a fost livrat și către computerele desemnate „incompatibile” cu doar câteva săptămâni în urmă.

Există două scenarii pentru care acest update este și pe aceste sisteme. Primul sugerează că acest update era unul critic, probabil la nivel de securitate, pe care Microsoft nu le va bloca pe niciun computer. Al doilea scenariu este cel în care Microsoft face declarații publice pentru a descuraja instalarea, dar nu „pedepsește” direct utilizatorii care vor totuși să folosească sistemul de operare pe PC-uri mai vechi.

Posibil upgrade permanent

O situație similară s-a întâmplat și în preajma lansării Windows 10, compania spunând că va oferi update gratuit tuturor utilizatorilor de Windows 7, 8 și 8.1 timp de un an de la lansare. În realitate, Microsoft nu a oprit niciodată upgrade-ul gratuit de la variantele anterioare.

Cert este că, cel puțin pentru moment, sistemele „incompatibile” pe care utilizatorii instalează Windows 11 nu sunt afectate de limitări de ordin software. Compania ar putea opri însă oricând accesul.

sursa: go4it.ro
sursa foto: ArenaIT

1 COMENTARIU

  1. Este de stiut ca Windows 11 nu este destul de maturizat,acest Windows 11 ,este incompatibil cu multe periferice si componente.
    Ideea este ca Windows 11 trebuie reexaminat si regandit cat de repede

Comments are closed.

De același autor

Related Articles