Tehnologia la zi – despre Office, Windows, WhatsApp și YouTube

În cadrul rubricii -Tehnologia la zi-, care se aude în fiecare weekend, de la ora 14 și 15 minute, pe frecvențele Radio România Reșița, atât sâmbătă, cât și duminică, vorbim acum, în ultima zi a saptămânii despre Office 2021 și Windows 11, când vor apărea și altele asemenea, despre WhatsApp și o nouă funcție disponibilă pentru testare, momentan doar în Brazilia și despre cât timp ar fi nevoie să vizionăm toate clipurile video de pe YouTube.

Pe rând însă – Office 2021 vine în mai puțin de o lună în piață. Asta pentru că Microsoft va lansa Office 2021, următoarea versiune pentru consumatori a gamei sale, pe 5 octombrie. În aceeași zi, compania va lansa Windows 11.

Mai puțin de o lună

La fel ca Office 2019, Office 2021 este o achiziție unică, care va fi disponibilă atât pe Windows, cât și pe macOS. De asemenea este destinat persoanelor care nu doresc să se aboneze la Microsoft 365.

Cât despre sistemul de operare al Microsoft, se discută de câteva luni deja despre Windows 11, iar acum avem în sfârșit niște detalii clare despre modul în care va fi oferit noul sistem de operare și când va deveni disponibil.

Mai aproape de Mac

Windows 11 este următoarea versiune majoră de Windows din 2015 și până în prezent. Se lucrează de mult timp la ea și va veni cu o serie de particularități care îți vor aduce mai degrabă aminte de macOS, decât de Windows. S-ar putea să includă cele mai radicale schimbări de interfață de la prima versiune de Windows, apărută în urmă cu mai bine de trei decenii.

Data oficială de lansare pentru Windows 11 a fost confirmată de Microsoft și este programată pentru 5 octombrie. De la acea dată, potrivit playtech.ro, vor ajunge online kituri de instalare și upgrade create în jurul noului sistem de operare și tot de la acea dată, vor ajunge în magazine PC-uri cu Windows 11 preinstalat.

***

Tot mai aproape de o rețea de socializare

Un alt subiect este că WhatsApp vine cu o nouă funcție, ca să ne facă… viața (este mult spus, dar altfel nu îmi vine) mai ușoară.

Aplicația deținută de Facebook, WhatsApp îți permite deja să discuți cu reprezentanți ai companiilor care te interesează, dar în curând s-ar putea să ai posibilitatea de a le și găsi și prin intermediul aplicației.

Deocamdată doar în São Paulo

În această săptămână, compania a început să testeze o funcție care permite utilizatorilor să caute prin magazinele și serviciile locale care au prezență pe WhatsApp și să le contacteze.

Instrumentul este disponibil în prezent, deocamdată, numai în São Paulo, Brazilia, dar o captură de ecran distribuită de Will Cathcart, șeful WhatsApp, arată că poți utiliza această funcție pentru a sorta companiile în funcție de categorie și cât de aproape sunt de tine, am aflat de pe site-ul playtech.ro.

sursa: Twitter – Will Cathcart, șeful WhatsApp

***

YouTube și giganticul număr de clipuri

Și în fine… că tot vorbim despre social-media – pentru că în asta se transformă, sub conducere Facebook, și WhatsApp-ul… Privim împreună spre competitor…. iar Google, cel care deține platforma YouTube ne aduce calcule noi și cel puțin interesante.

YouTube deține un număr gigantic de clipuri video, care cresc în fiecare minut, mai ceva ca Făt-Frumos… iar matematica ne arată că… dacă Durata medie a videoclipului pe YouTube este de patru minute și 20 de secunde și există peste 7 miliarde de videoclipuri pe site în total, cum ziceam… cifra în creștere.

Ar fi nevoie de aproximativ 30 de miliarde de minute pentru a le urmări pe toate. Sau, altfel spus, peste 58.000 de ani.

sursa foto: Economica.net

Cele mai citite

Related Articles