Tehnologia la zi – despre informații false și sănătatea mintală a tinerilor

Despre corecta informare și sănătatea mintală a tinerilor pe internet… despre asta vorbim astăzi, în rubrica Tehnologia la zi și vreau să vă spun pentru început că:

YouTube s-a pus pe treabă! Platforma de vizionare a materialelor audio-video, așa cum este ea descrisă într-o simplă căutare pe internet, va elimina videoclipurile care răspândesc informații false despre toate vaccinurile, nu doar pe cele referitoare la serurile anti-Covid.

Ca parte a unei noi strategii de reducere a conținutului anti-vaccin de pe platforma deținută de Google, YouTube va bloca toate videoclipurile care susțin informații false despre serurile aprobate de autoritățile sanitare.

Împotriva anti toate vaccinurile

De asemenea, va elimina mai multe canale video ale unor anti-vaciniști despre care experții spun că sunt parțial responsabili pentru însămânțarea scepticismului în rândul populației și că au contribuit la încetinirea ratelor de vaccinare.

Până acum, YouTube a blocat doar videoclipurile care aveau legătură cu vaccinurile anti-Covid, nu și pe cele legate de serurile împotriva rujeolei sau varicelei, de exemplu. De acum însă lucrurile se vor schimba.

Vina gigantilor din social-media

Potrivit biziday.ro, președintele american Joe Biden a declarat în luna iulie că marile companii din domeniul rețelelor de socializare sunt parțial responsabile pentru distribuirea informațiilor false legate de vaccinuri, sugerând că giganții tehnologici ar trebui să depună un efort mai mare pentru a opri un astfel de demers.

Marile rețele de socializare s-au apărat argumentând că menținerea deschisă a canalelor de comunicare este esențială pentru libera exprimare.

Lupta împotriva fake-news

YouTube a precizat că decizia recentă este implementată acum deoarece informațiile eronate despre alte vaccinuri contribuie la sporirea temerilor legate de serul anti-Covid.

Autoritatea de reglementare din domeniul telecomunicațiilor din Rusia spune că va bloca YouTube dacă nu ridică suspendarea unor conturi germane ale unei televiziunii ruse, sancționată pentru distribuirea de informații false legate de pandemie, în conformitate cu noua politică adoptată.

Politica YouTube va permite în continuare utilizatorilor să-și exprime opinia bazată pe experiența personală. Raporturile științifice în legătură cu vaccinurile, bazate pe campaniile eșuate sau de succes ale unor seruri, vor fi, de asemenea, permise, ne arată presa internațională precum The Washington Post, Bloomberg.

Instagram afectează mintea adolescenților

Cât despre sănătatea mintală a adolescenților, celălalt subiect promis la începutul rubricii, în urmă cu câteva zile, un articol publicat de ziarul The Wall Street Journal atrăgea atenția asupra unui raport intern al celor de la Facebook legate de impactul psihologic al Instagram asupra sănătății mintale a adolescenților.

Concluziile erau terifiante, mai ales în cazul fetelor, mult mai vulnerabile emoțional decât băieții. Acum, însă, a apărut și raportul.

Chiar și creatorii sunt de acord

Pe blogul oficial al Facebook, compania mamă a Instagram, a apărut un studiu pe care îl poți accesa aici. Dacă nu ai timp să-l parcurgi pe tot și ignori notele de subsol puse de Facebook, concluzia este simplă: Chiar și din perspectiva creatorilor, Instagram este dăunător pentru un procent semnificativ din adolescenți.

Din momentul în care analiza de mai sus a ajuns online, numărul protestelor la adresa Facebook a explodat. Compania a întrerupt dezvoltarea versiunii pentru copii – Instagram Kids, iar săptămâna viitoare, directorul responsabil de siguranța utilizatorilor din cadrul Facebook va depune mărturie în fața Senatului american exact pe acest subiect, siguranța copiilor pe Instagram.

Probleme grave din cauza Instagram

Potrivit playtech.ro, printre concluziile îngrijorătoare alte studiului, se numără răspunsurile la o întrebare simplă – Din stările pe care le-ai simțit în ultima lună, care dintre ele au început pe Instagram. Dintre adolescenții respondenți, 43% au afirmat că nu s-au simțit atrăgători din cauza rețelei de socializare, 42% au concluzionat că nu au destul bani, în timp ce 33% sunt acum de părere că nu au suficienți prieteni. Aproximativ 29% sunt de părere că nu sunt suficienți de buni, iar 25% au ajuns la concluzia că prietenii lor nu sunt prieteni adevărați, toate din cauza Instagram.

Ca pachetul să fie complet, adolescenții care se confruntă cu afecțiuni de sănătate mintală, în proporție semnificativă, sunt de părere că Instagram le face rău, le agravează stările neplăcute.

sursa foto: paradacreativa.es

Cele mai citite

Related Articles