Câteva telefoane așteptate în 2022

Iată că, deja, am trecut de jumătatea primei luni din acest 2022, plin de surprize și potențial, iar pentru că una dintre preocupările mele de aici este să vă aduc, în măsura putinței, informații din toate ramurile tech, în acest articol vreau să vă spun despre câteva dintre, probabil, cele mai importante smartphone-uri care urmează să fie lansate în acest an.

Și încep cu cea mai conservatoare companie, cea care a adus încă de acum 15 ani ecranul tactil în buzunarele noastre – Apple va lansa anul acesta iPhone 14. Pentru acest dispozitiv, au apărut deja câteva scurgeri de informații, cum ar fi cele despre prețul, care pleacă de la 799 de dolari – 14 simplu, și ajunge până la 1200 de dolari- iPhone 14 Pro Max. 14 Max fiind 899 iar cel Pro 1099.

Un iPhone fără breton

Potrivit informațiilor scurse, Apple va renunța la modelul mini în acest an. Iar alt zvon vorbește despre bretonul celebru, care a intrat în viața noastră odată cu iPhone X în 2017, cunoscut și sub denumirea de notch, care conține camera frontală și senzorii necesari pentru ca Face ID să funcționeze, și care se pare că va fi eliminat odată cu apariția iPhone 14.

Aparent, tot în urma unor scurgeri de informații, mai aflăm că noul flagship ar putea avea două orificii în partea de sus a ecranului ecran, care vor ascunde, în spatele lor, aceeași tehnologie pentru recunoaștere facială, senzorul infraroșu, dar și camera de selfie.

Lansarea noului smartphone de la Apple se va întâmpla la toamnă, așa că aveți timp suficient să strângeți bani măcar pentru un 14 simplu…

Seria S modelul 22

Un alt telefon mult așteptat este seria S de la concurență, bineînțeles! Și anume Samsung Galaxy S22 care, până acum, nu are o dată oficială de lansare, dar care ar trebui, potrivit tradiției stabilite de sud-coreeni, să apară pe piață în curând.

Conform altor scurgeri de informații, data lansării noii serii emblematice Galaxy S22 este așteptată cu nerăbdare și pare sigur că seria, care a sărit peste târgul de tehnologie din primele zile ale anului, va fi introdusă în februarie.

Surse indică, a doua săptămână din cea de a doua luna a lui 2022. Un alt zvon furnizează ca dată a lansării ziua de 8 februarie, apoi că precomenzile vor avea startul pe 9 februarie, iar flagship-ul celor de la Samsung va fi disponibil pentru vânzare la nivel global din 24 februarie.

Potrivit aceleiași surse, flip.ro, Jon Prosser, un leaker devenit cunoscut, mai ales datorită informațiilor lansate în mediul online despre gadgeturile cu Android, care, nu de mult timp, și-a îndreptat atenția și către dispozitivele Apple, a publicat câteva fotografii cu noile telefoane de la Samsung, pe care urmează să le vedem în scurt timp pe piață.

Caracteristicile seriei Galaxy S22 vor fi demne de un vârf de gamă, iar prețurile pe măsură vor ajunge, conform zvonisticii, la 849 de dolari pentru S22, 1049 pentru S22+ și 1299 de dolari pentru S22 Ultra, aparent, cel puțin, ușor mai scumpe decât iPhone-ul nelansat de Apple.

Xiaomi – un flagship de buget

Un alt smartphone care, de curând, a început să conteze din ce în ce mai mult pe piața globală este Xiaomi. Lansat deja în China, și ajuns la seria 12. Așadar, Xiaomi 12 și 12 Pro vine cu specificații de top, demne de un flagship și care ar trebui să-și zguduie din nou concurenții din segmentul premium.

Un alt model, și mai premium, este Xiaomi 12 Ultra care este așteptat mai târziu în 2022. Lansarea lui 12 și 12 Pro a venit la pachet și cu Xiaomi 12X care va rămâne exclusiv pieței din China.

Și, fără să vă umplu de detalii ce scapă ușor atenției, cum ar fi cele despre procesor, ecran sau baterie, care la Xiaomi are în general cea mai mare viteză de încărcare, vezi 11T Pro, și care, după cum spuneam deja, ocupă un loc important din punct de vedere al specificațiilor și aspectului în segmentul premium alături de Galaxy S22, sau iPhone 14, vine cu prețuri mai de buget, adică Xiaomi 12, în România pleacă de la puțin peste 790 de dolari, iar 12 Pro urcă până pe la 900 de dolari în funcție de memorie RAM și spațiu de stocare.

Huawei P50

Și pentru că până acum câțiva ani era relevant pe piață, până să se certe Trump al Americii cu statul Chinez, nu pot încheia acest articol fără să vorbim și despre … Huawei!, care în mai puțin 4 zile, adică în 27 ianuarie, va lansa telefoanele din seria P50, care vor avea specificații din categoria segmentului premium, dar fără servicii Google, și cu un HarmonyOS 2.0 menit să înlocuiască Androidul Google.

Și care, se pare, că va fi lansat la prețul de 1.410 dolari… dar despre acesta și despre fiecare în parte vom mai vorbi la momentul potrivit!

Până atunci… sperăm ca 2022 să vină nu doar cu tehnologii mai bune, ci și cu vremuri așijderea!

***

De același autor

Related Articles