Tehnologia la zi – 7 ani de suport

Iată că vorbim, de acum înainte, în fiecare weekend, despre tehnologie, gadgeturi, social media, apps și altele asemenea în rubrica în care încerc să vă aduc Tehnologia la zi!

Și pentru că, pentru român, Germania a dat ora exactă în multe domenii… de la parcul auto de mașini SH, până la punctualitate sau o treabă bine făcută! Se pare că tot Germania întinde o mână de ajutor utilizatorilor de telefoane inteligente, așa cum aflăm și din articolul realizat de jurnaliștii tech de la zonaIT!

7 ani de suport – avantaj utilizatorul

Asta pentru că din prima știre de astăzi, a rubricii Tehnologia la zi, aflăm că Germania face presiuni către Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii de telefoane să ofere 7 ȘAPTE ani de suport.

Suportul pe termen lung a devenit o problemă destul de mare atunci când vorbim despre telefoanele inteligente, iar efectul lansărilor foarte dese este resimțit cel mai tare de utilizatorii de telefoane cu Android. Și fix din acest motiv Germania face presiuni la Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii să ofere suport software timp de șapte ani pentru telefoanele lansate pe piață.

iPhone-urile sunt cele mai longevive

În momentul de față, cele mai bune telefoane rezistă cinci ani și asta cu greu. iPhone-ul este cel mai fericit exemplu, întrucât Apple oferă suport timp de cinci ani în funcție de model, unele mai puternice având o durată de viață mai mare. Telefoanele cu Android însă, au o durată de circa doi ani, iar producători precum Google și Samsung forțează lansări pe bandă rulantă.

Dacă cererea Germaniei se va materializa, Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să urce semnificativ aceste cifre, astfel oferind suport software de securitate și piese de schimb timp de șapte ani din momentul lansării. Această cerere a picat la fix, întrucât Comisia Europeană deja lucrează la o lege care ar obliga producătorii să ofere suport timp de cinci ani pentru fiecare model lansat.

Acțiuni pentru protejarea mediului

Oricare ar fi cifra finală, producătorii de telefoane nu vor accepta cu una cu două, iar această cerere ar putea duce la lupte crâncene în tribunale. Un raport al celor de la c’t Magazin ne vorbește despre DigitalEurope, un grup de avocați care susține producătorii și cere o perioadă mai scurtă de suport. Aceștia ar fi de acord cu o perioadă de numai trei ani pentru componenta software, în timp ce suportul hardware să fie limitat la baterii și ecrane de schimb, dar nu și camere sau alt hardware. Printre membrii DigitalEurope regăsim Google, Apple și Samsung.

Propunerile Uniunii Europene ar putea avea efect începând cu anul 2023 și sunt gândite pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător cauzat de producția de telefoane inteligente și alte dispozitive. În plus, se asigură că utilizatorii vor primi mai mult suport pentru dispozitivele care devin din ce în ce mai scumpe.

Tehnologia la ziO NOUĂ LANSARE APPLE

Iar acum, în altă ordine de idei… un alt subiect din cadrul rubricii de astăzi este cel despre o nouă lansare marca Apple.

Pentru că tot vorbim despre telefoanele inteligente care au lansări foarte dese… Apple ne-a anunțat, printr-un Tweet, că pe dată de 14 Septembrie, adică peste 3 zile, fără cea de astăzi, va găzdui evenimentul anual de lansare.

Ca de fiecare dată, oamenii încep să își dea cu presupusul referitor la ce o să lanseze compania, iar numele pe care-l regăsim pe buzele tuturor este iPhone 13. Dar pe lângă o nouă serie de telefoane, care este inevitabilă în acest punct, am putea vedea și un noi modele de ceasuri și căști.

Facem și noi la fel, speculăm și ne dăm cu presupusul, însă mânie, în cadrul aceleași rubrici.

––

sursa: zonaIT

sursa foto: gsmfit.ro

De același autor

Related Articles