Taxiuri zburătoare electrice din Brazilia

Producătorul brazilian de avioane Embraer spune că o nouă fabrică va fi construită în apropiere de Sao Paulo pentru a produce taxiuri electrice zburătoare, care speră că vor urca în cer din 2026. Aeronava, care va fi realizată de filiala sa Eve, va semăna cu un elicopter mic, cu suficient spațiu pentru până la șase clienți.

Se preconizează că o călătorie va costa între 50 și 100 de euro de persoană. Eve spune că are deja comenzi pentru aproape 3000 de taxiuri aeriene.

Compania speră să asambleze un prototip anul acesta. Autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii au lansat recent un calendar pentru taxiurile aeriene să zboare acolo încă din 2025.

Aeronava electrică cu decolare și aterizare verticală nu va avea nevoie de o pistă, dar poate călători pe distanțe lungi ca un avion. Motoarele electrice ar trebui să reducă zgomotul și poluarea în comparație cu avioanele standard. S-a susținut că aeronava ar putea contribui la reducerea congestionării traficului în orașele aglomerate, fără a fi prea costisitoare pentru clienți. De asemenea, au fost văzute ca o alternativă pentru transportul mărfurilor.

Fabrica va fi construită în orașul Taubate, la aproximativ 140 km de Sao Paulo, capitala economică a Braziliei.

Vehiculele de pasageri asemănătoare dronei vor fi utilizate inițial în flotele de taxiuri, a informat agenția de presă AFP. Primele zboruri vor avea un pilot, dar o lansare ulterioară a vehiculelor auto-pilotate este, de asemenea, în planurile companiei.

Vehiculele vor fi 100% electrice, permițând zboruri fără emisii.

Sursă: bbc.com

Cele mai citite

Related Articles