Sunetul fără căști ajunge direct în urechi

Imaginați-vă posibilitatea ca sunetul să te invaluie in același timp în care este si privat… Imaginați-vă că puteți asculta muzică, sunetul dintr-un film sau efectele sonore ale unui joc fără să purtați căști, dar și fără ca alții să poată auzi ce ascultați voi…

O nouă tehnologie audio

După ce în urmă cu un an și ceva cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dezvoltat un sistem capabil să creeze un flux audio ce poate fi transmis direct către urechea unei persoane asemănător cu modul în care un laser transmite o undă de lumină. Sistem care, însă, limita poziția urechilor și restrângea totul la o unda laser. Astăzi o nouă tehnologie audio futuristă a fost dezvoltată de o companie israeliană. Prin intermediul acesteia, muzica ajunge direct în urechi, fără a fi nevoie de căști și fără ca ceilalți din jur să audă.

SoundBeamer 1.0

Compania Noveto a lansat dispozitivul SoundBeamer 1.0, care transmite sunetul direct către o persoană, fără a fi nevoie ca aceasta să utilizeze căștile, adăugând că este vorba despre un sunet 3D, transmite Daily Mail, citat de ILikeIT.

Dispozitivul localizează și urmărește poziția urechii și trimite către ascultător unde pentru a crea „pachete mici de sunet”.

Compania a mai adăugat că sunetul poate fi auzit în stereo și creează un sunet de 360 de grade în jurul persoanei care ascultă. De asemenea, prin intermediul unei setări, acest sunet urmărește ascultătorul când își modifică poziția capului.

De Crăciun 2021

Momentan dispozitivul este comparabil ca dimensiuni cu un sound-bar obișnuit, însă până la momentul lansării oficiale pe piață, dezvoltatorii doresc să îi reducă mărimea, dar și să îi sporească finețea sunetului.

În prezent o persoană care nu se află în raza de acțiune a undei sonore în cel mai extrem caz, ar putea auzi un sunet vag venind din direcția undei respective, dar fără a percepe volumul sau spațialitatea sunetului!

Dispozitivul ar putea fi lansat pe piață anul viitor, chiar de Crăciun.

sursa foto: stirileprotv.ro

De același autor

Related Articles