Serviciul cu 1 miliard de descărcări în Play Store

Un miliard este un număr mare de oriunde l-ai privi… și rămâne impresionant văzut chiar si prin ochii celor mai obișnuiți oameni cu cifrele! Fie că sunt contabili, fie că sunt cei mai bogați oameni ai planetei, ori chiar contabilii celor mai bogați oameni ai planetei, fie că sunt membrii unui gigant american, pe numele lui Google!

Google este o companie uriașă care ne oferă cam tot ce avem nevoie pentru a fi parte din lumea digitală. De la serviciul Maps, despre care vorbeam zilele trecute că va primi în acest an peste 100 de îmbunătățiri, la Photo care tot de anul acesta va costa bani, la G Pay, care a ajuns și în România, What’s the song și multe altele, între care este inclusă și aplicația vedetă de astăzi, Google Translate. Potrivit playtech.ro, acest serviciu tocmai ce a sărit de 1 miliard de descărcări în Play Store.

Aproape cea mai veche aplicație Google

Google Translate e un serviciu folosit de multe persoane din întreaga lume. Vine și sub forma unei aplicații, pe care o poți descărca din Play Store, una dintre cele mai vechi oferite de gigantul din grupul Alphabet. Serviciul a tot primit îmbunătățiri în ultimii ani și o nouă interfață.

Mai ales în perioada pandemiei, oamenii au arătat interes pentru Google Translate, astfel că aplicația a depășit 1 miliard de descărcări.

Pachet complex de beneficii

Google Translate oferă traduceri în 108 limbi, oferă transcriere în timp real și vine și-n varianta dark mode.

Are un mod offline, ideal pentru atunci când călătorești în alta țară și poate n-ai capacitatea de a pronunța corect unele denumiri de străzi sau nume.

De asemenea, vine și cu funcția de traducere prin intermediul camerei.

Google Translate se folosește și de realitate augmentată pentru a-ți oferi traduceri în timp real pentru ceea ce vezi în fața camerei.

Funcția respectivă este intitulată Instant Camera și există de mult timp, dar tocmai a beneficiat de un update important în privința numărului de țări suportate.

100 de miliarde de cuvinte zilnic

Traducerile în timp real prin AR au intrat în portofoliul Google Translate după achiziția companiei World Lens, în urmă cu aproximativ cinci ani.

De atunci însă, a „învățat” mult mai multe limbi străine, iar prin actualizarea de acum câteva zile, cel puțin pe Android, suportă 60 de limbi în plus, inclusiv română.

În cazul în care vezi un text în arabă, hindi, vietnameză sau orice altceva pe un perete, poți orienta camera de la telefon către el și vei vedea traducerea în Română.

Dacă ai o curiozitate legată de lista completă a limbilor suportate de Google Translate și la ce nivel de funcționalitate, poți accesa această pagină web de pe site-ul companiei.

În varianta inițială a funcției Instant Camera, erau suportate destul de multe limbi străine, dar traducerea o vedeai doar în engleză. Acum, poți să traduci din japoneză în chineză, dacă de asta ai nevoie.

Serviciul procesează mai bine de 100 de miliarde de cuvinte zilnic.

sursa foto: idevice.ro

De același autor

Related Articles