Huawei încă pregătește lansarea modelelor de smartphone-uri din seria P50, însă planurile companiei par să fi fost împinse pentru mai târziu decât ne așteptam în mod normal. Seriile P din trecut se lansau cândva în perioada februarie-martie, însă anul acesta s-ar putea să așteptăm până în luna mai pentru a vedea noile flagship-uri ale companiei chineze.

Între timp, însă, tot primim imagini cu design-ul posibil al telefoanelor, iar cele mai noi par a fi unele aproape „finale”, bazate pe planurile oficiale. Sursa acestor imagini este Waqar Khan, care le-a publicat pe canalul său de YouTube și pe Twitter.

Cele mai detaliate imagini

Imaginile sunt bazate pe aceleași planuri pe care le-am mai văzut în trecut.

De altfel, noile imagini nu prezintă modelul Huawei P50 într-un mod foarte diferit față de ceea ce am văzut deja, însă acestea sunt acum cele mai detaliate imagini cu telefonul de până acum.

Vorbim despre modelul „standard” de Huawei P50, echipat cu un ecran plat și un sistem de patru camere foto, dispuse în două module separate.

Camere cu elevație dublă

Se pare că Huawei adoptă camera cu elevație dublă, așa cum am mai văzut în ultima vreme de la producători precum Apple sau OnePlus.

sursa: Waqar Khan

Fiecare modul de cameră include câte două lentile și doi senzori, fiind probabil vorba despre un modul echipat cu cele trei camere „standard”, wide, ultrawide și zoom, alături de un modul secundar momentan necunoscut (adâncime sau macro?).

Pentru P50 Pro sunt așteptate camere mai avansate, precum un zoom periscopic și un senzor 3D TOF, așa cum am văzut pe modelele Pro din trecut.

Ultima serie high-end de la Huawei

Zvonurile spun că modelul Huawei P50 Pro va fi echipat tot cu chipset-ul Kirin 9000 proprietar, care a stat la baza modelelor Mate 40 și Mate X2.

Se zvonea în toamnă, înainte ca TSMC să oprească livrările de cipuri către Huawei, că ar exista un stoc de sub 20 de milioane de astfel de cipuri în depozitele Huawei.

Având în vedere că au fost deja produse două generații de telefoane cu Kirin 9000, este posibil ca stocul de componente pentru seria Huawei P50 să fie limitat.

Potrivit go4IT.ro, Din acest motiv, Huawei P50 ar putea fi și ultimul smartphone high-end al companiei, până când reușește să producă procesoare de top fără tehnologii americane sau până când situația cu SUA va fi rezolvată.

Cum va arăta Huawei P50

Zona frontală arată normal, obișnuit, însă spatele, spatele este mai mult decât interesant.

Conform gadget.ro, se pare că Huawei P50 va dispune de 4 senzori foto împărțiți sub forma a două emoticoane: zâmbărețul și tocilarul, ceea ce dă un aer și un aspect… să-i zicem… diferit.

În rest vom avea un smartphone cu construcție premium, materiale de calitate, hardware de top cu Kirin 9000 drept procesor, ansamblu foto potent cu senzor principal Sony IMX800 şi HarmonyOS.

sursa: Waqar Khan

Telefonul va fi disponibil pe alb, negru, albastru și bej, iar lansarea oficială a fost amânată până în mai-iunie.

Huawei P50 Pro… ușor diferit

Cât privește modelul P50 Pro este unul dintre următoarele modele de telefoane din seria P50 pe care compania Huawei vrea sa o lanseze pentru clienții din întreaga lume, acesta fiind acum în proces de dezvoltare.

sursa: idevice.ro

Dezvoltarea se va încheia în perioada imediat următoare, iar atunci, Huawei P50, Huawei P50 Pro, Huawei P50 Pro Plus vor fi lansate.

Scurte specificații despre cameră

Huawei P50 urmează să aibă o camera cu un senzor principal de imagine IMX 707U cu dimensiune de 1/18″, acesta fiind RYYB, unul ultra-wide IMX 600 cu dimensiune de 1/1.74″, și unul telephoto OVA08A10.

În ceea ce privești Huawei P50 Pro se pare că vom vedea același senzor principal, dar cel ultra-wide va fi OV64A (U-W) cu dimensiune de 1/1.34″, în timp ce senzorul telephoto nu are specificat codul, dar urmează să fie tot RYYB.

sursa: Concept Creator

Huawei P50 Pro Plus va avea același senzor principal, același senzor ultra-wide ca modelul Pro, doar ca senzorul telephoto va fi cu zoom optic de 10X, periscop, iar un al patrulea senzor de imagine telephoto de 3x va fi folosit.

Rezoluțiile pentru fiecare senzor de imagine în parte nu sunt specificate, însă e de presupus că vorbim despre zeci de megapixeli pentru Huawei P50 Pro și celelalte telefoane din serie, așa cum s-a întâmplat și cu modelele lansate anterior.

Cu sau fără HarmonyOS?

Huawei P50 Pro este gândit cu aceste camere pentru a facilita înregistrarea de poze și clipuri video în condiții foarte bune pentru toata lumea, și asta ar trebui să pună telefoanele în topul oricăror comparații.

Desigur că de asta depinde foarte mult și software-ul care va fi folosit in Huawei P50 Pro și celelalte telefoane din serie, așa că foarte multă lume așteaptă cu foarte mare interes să vadă dacă informațiile de acum se vor transforma în realitate.

Huawei P50 Pro urmează să fie prezentat undeva pe la jumătatea lunii mai, cel puțin conform celor mai recente date, astfel că rămâne doar să vedem în ce măsura vor fi, sau nu, confirmate.

În față avem un ecran foarte puțin curbat pe laturi, față de precedentele flagshipuri Huawei.

Încă nu avem detalii despre camera selfie de pe Huawei P50 Pro, dar multiple scăpări indică faptul că vom primi o cameră singulară decupată central în zona de sus a ecranului.

Terminalul ar putea debuta cu HarmonyOS la bord, dar nu este încă bătută în cuie decizia.

Scurgeri de informații aka Disclaimer

Și după atâtea scurgeri de informații despre telefoanele din seria P50 de la Huawei, scurgeri mai mult sau mai puțin deliberate de compania chineză, nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem cât au fost de precise și exacte toate cele menționate în acest articol… bineînțeles după prezentare și lansare.

sursa și sursa foto: Waqar Khan