Proprietarul Facebook, Meta, va reduce 11.000 de angajați

Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat că își va reduce 13% din forța de muncă. Primele concedieri în masă din istoria companiei vor duce la pierderea locurilor de muncă a 11.000 de angajați, dintr-un număr de 87.000 de angajați la nivel mondial.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a spus că reducerile au fost cele mai dificile schimbări pe care Meta le-a făcut în istorie. Știrea vine după concedierile majore de la Twitter, care și-a redus aproximativ jumătate din personal.

„Știu că acest lucru este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați”, a scris el într-o declarație.

Mark a dat vina pe așteptările masive pe termen lung pentru creștere bazată pe creșterea veniturilor companiei în timpul pandemiei.

„Mulți oameni au prezis că aceasta va fi o accelerare permanentă”, a scris el, „și eu am făcut-o, așa că am luat decizia de a ne crește semnificativ investițiile”. În schimb, declinul macroeconomic și concurența sporită au făcut ca veniturile să fie mult mai mici decât se aștepta.

Anunțul reducerilor de locuri de muncă era așteptat pe scară largă.

Zuckerberg a spus că în viitor compania se va concentra pe domenii de creștere prioritare, cum ar fi inteligența artificială, publicitatea și viziunea pe termen lung pentru metavers.

Meta va reduce, de asemenea, costurile în alte părți – inclusiv reducerea cheltuielilor sale pentru clădiri și birouri și creșterea gradului de partajare a biroului.

Angajații Meta afectați vor primi un e-mail în curând, a spus el, și vor avea ocazia să pună întrebări.

Angajații din Statele Unite ale Americii vor primi plăți de concediere în valoare de 16 săptămâni de salariu plus o săptămână pentru fiecare an lucrat. Beneficiile suplimentare vor include, de asemenea, continuarea asigurării de sănătate a familiei timp de șase luni.

Sprijinul în afara State va fi similar, dar va exista un proces separat de concediere pentru a ține cont de legile locale de muncă.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles