O nouă versiune de Windows, cu modificări semnificative atât de ordin vizual, cât şi de funcţionalitate, va fi disponibilă anul acesta, spun surse din domeniul IT.

Windows 11 are un nou buton Start şi un nou meniu Start, aliniate pe centrul taskbar-ului. Tot centrate vor fi şi pictogramele plasate pe taskbar.

Meniul Start include aplicaţiile şi documentele recente, alături de o bară de căutare – şi acestea aliniate central. Au dispărut din meniul Start aşa-numitele Live Tiles, care afişau în timp real informaţiile furnizate de aplicaţii.

Compania spune că sistemul de operare a fost reproiectat pentru a spori productivitatea, creativitatea şi confortul.

 Designul şi experienţa de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea şi rezolvarea sarcinilor în timp util. Compania a introdus şi noi instrumente şi funcţii. Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops sunt instrumente care uşurează munca şi sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcţii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcţiei Desktops, aceştia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.

Pe pagina de web Microsoft există deja prezentarea noului OS, cu mesajul Pregătiți-vă. Windows 11 încă nu este aici, dar va fi lansat în cursul acestui an.

Sursa foto: Microsoft