Și pentru că este primăvară, cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume, a lansat noi produse, în cadrul evenimentului Spring Loaded. Reprezentanții gigantului au prezentat AirTag, o nouă tabletă iPad, o nouă culoare pentru iPhone (purple) și un computer all-in-one iMac îmbunătățit semnificativ. Așadar este vorba, evident, despre compania Apple.

Așadar, dintre cele 8 mari anunțuri, făcute de Apple la evenimentul de promovare Spring Loaded și publicate de The Verge, dar și dintre cele prezentate de Apple pe canalul de YouTube al companiei, potrivit (și cu ajutorul) site-ului Go4IT astăzi vreau să vă prezint, pe scurt, cele mai importante anunțuri făcute de Apple în cadrul Spring Loaded.

iPhone 12 și noua culoare disponibilă

Pe lângă aplicația Podcasts, în care printr-un abonament utilizatorii beneficiază de mai multe avantaje, precum ascultarea fără reclame și anunțuri, și care va fi lansată, ca serviciu Apple, în 170 de țări și regiuni, de luna viitoare, compania a anunțat și lansarea unei noi culori pentru telefoanele lor inteligente.

sursa: The Verge

Smartphone-ul iPhone 12 va fi disponibil în culoarea Purple începând cu 30 aprilie, iar precomenzile încep peste două zile, adică pe 23 aprilie.

sursa: The Verge

AirTag (sau – nu-ți mai pierde niciodată cheile)

AirTag este un mic dispozitiv de tip Tile care poate fi atașat la chei sau alte obiecte pentru a le găsi ușor atunci când sunt rătăcite sau pierdute.

sursa: The Verge

Dispozitivul poate fi găsit în aplicația Find My (AirTag/Tile) iar produsul va fi disponibil începând cu 30 aprilie.

Un AirTag costă 29 de dolari, iar un set de patru unități are prețul de 99 de dolari.

Compania susține că nu are acces la coordonatele geografice raportate de dispozitiv. Pentru AirTag vor fi disponibile mai multe accesorii de tip breloc.

sursa: Apple

Apple TV 4K mai nou și mai bun

Compania a anunțat un nou model Apple TV, care oferă calitate 4K și include procesor A12 Bionic.

sursa: The Verge

Dispozitivul are o nouă telecomandă, realizată din aluminiu reciclat, cu mai multe butoane fizice, inclusiv o rotiță pentru navigație și un buton On/Off.

sursa: The Verge

Noul Apple TV 4K va costa 179 de dolari în versiunea cu capacitate de stocare de 32 GB și 199 de dolari varianta cu 64 GB.

Precomenzile vor începe pe 30 aprilie.

Noul Apple iMac

Compania a lansat și un nou model de computer all-in-one iMac, cu o grosime de doar 11,5 mm. Acesta folosește procesorul M1 dezvoltat „în casă” de companie și are display „inteligent” cu diagonala de 24”, care își ajustează automat luminozitatea și culorile în funcție de mediu.

Computerul va fi disponibil în șapte culori.

sursa: The Verge

Webcam-ul de pe dispozitiv oferă calitate Full HD (1.080p), iar computerul are șase difuzoare, suport pentru tehnologia Dolby Atmos și microfoane avansate.

Noul iMac este, potrivit Apple, mult mai silențios decât modelul anterior. Pe partea din spate se găsesc patru porturi USB-C, două dintre ele cu suport Thunderbolt.

Noul iMac a fost gândit pentru cei care lucrează de acasă și participă la întâlniri virtuale. Dispozitivul oferă port Ethernet care este ascuns într-un loc neașteptat – adaptorul pentru priză.

sursa: Apple

Prețurile încep de la 1.300 de dolari. În varianta de bază, iMac are 8 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 256 GB pe SSD.

iPad Pro cu procesor M1

Apple a lansat și o tabletă iPad Pro cu procesor M1 și conectivitate 5G. Un sistem de camere TrueDepth, montat în partea din față, le va permite utilizatorilor să deblocheze dispozitivul cu fața. Versiunea cu ecran de 12,9” include ecran Mini-LED, până la 16 GB memorie RAM și va costa 1.100 de dolari.

sursa: The Verge

Modelul mai mic, cu ecran de 11”, va avea prețul de 800 de dolari. Accesoriul Apple Pencil a rămas neschimbat.

Sursa:

sursa foto: appleinsider.com