Noul Copilot pentru Microsoft 365

Microsoft a prezentat noul său chatbot pentru suita de aplicații Microsoft 365, numit Copilot. Acesta folosește inteligența artificială pentru a asista utilizatorii cu diverse sarcini, cum ar fi scrierea de e-mailuri, crearea de prezentări și analiza de date. Copilot se bazează pe tehnologia ChatGPT versiunea 4 și pe datele Microsoft Graph, care conțin informații despre calendarul, e-mailurile, conversațiile, documentele și întâlnirile utilizatorilor.

Copilot este integrat în aplicațiile Microsoft 365 pe care le folosim în fiecare zi, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams și altele. Apare ca o bară laterală în aplicație, pe care o putem folosi pentru a adresa întrebări complexe și a comanda aplicația folosind limbajul natural. De exemplu, în Word, putem să-i cerem lui Copilot să creeze conținut pentru un document pe un anumit subiect sau pe baza datelor disponibile într-un alt document. În PowerPoint, putem cere să creăm o prezentare sau să o stilizăm într-un anumit mod. În Excel, folosind limbajul natural, putem solicita chatbot-ului să creeze sau să analizeze datele din tabel. În Outlook, inteligența artificială poate rezuma e-mailurile, ne poate ajuta să compunem răspunsuri la e-mail și ne poate ajuta să înțelegem informațiile dintr-un fir de e-mailuri. În Teams, poate rezuma întâlniri, ne poate pregăti cu actualizări despre proiecte specifice, poate determina ora pentru a programa o întâlnire și multe altele.

Copilot nu se conectează doar la ChatGPT. În schimb, tehnologia folosește „sistemul Copilot”, care combină aplicațiile Microsoft 365 cu datele Microsoft Graph și tehnologia ChatGPT versiunea 4. Acest sistem permite chatbot-ului să acceseze informațiile din fișierele curente, dar și din alte documente pe care le-am stocat în cloud. De asemenea, acest sistem permite chatbot-ului să învețe din feedback-ul utilizatorilor și să se adapteze la nevoile lor.

Pentru a utiliza Copilot, trebuie să avem un abonament Microsoft 365 și este disponibil momentan doar în Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie. De asemenea, trebuie să ne înscriem pe lista de așteptare de pe site-ul bard.microsoft.com și să așteptăm un e-mail de confirmare când vom putea accesa serviciul. Copilot este disponibil doar în engleza americană, dar Microsoft lucrează pentru a-l face disponibil pentru utilizatorii care vorbesc alte limbi.

Microsoft spune că programul este un copilot pentru muncă și că își propune să schimbe modul în care oamenii lucrează la birou prin utilizarea inteligenței artificiale. Copilot ne ajută să fim mai creativi, mai productivi și să ne îmbunătățim abilitățile. De asemenea, Microsoft spune că respectă securitatea și confidențialitatea datelor noastre în cadrul angajamentelor existente pentru mediul de afaceri.

De același autor

Related Articles