Minorii nu vor mai putea să joace Fortnite

Începând cu 30 ianuarie, utilizatorii care au descărcat Fortnite din App Store şi Google Play nu vor mai putea să deschidă jocul dacă au sub 18 ani, informează The Verge.

Începând cu 30 ianuarie, jucătorii Fortnite care folosesc versiunea 13.40 a aplicaţiei din august 2020, disponibilă anterior pe iOS, MacOS şi Google Play, nu vor mai putea folosi V-Bucks şi trebuie să aibă peste 18 ani pentru a continua să joace” – se afirmă în comunicatul dezvoltatorilor jocului.

Aceste restricţii sunt asociate cu faptul că, în luna decembrie, studioul Epic Games a introdus conturi speciale pentru copii în Fortnite, Rocket League şi Fall Guys, care au primit anumite restricţii.

De exemplu, un minor nu va putea să facă achiziţii în aplicaţie sau să folosească chat-ul până când nu are consimţământul unui părinte sau al unui tutore.

Din cauza faptului că, în 2020, Apple şi Google au eliminat Fortnite din magazinele lor de aplicaţii, versiunile deja instalate ale jocului nu au fost actualizate de mult timp, ceea ce înseamnă că utilizatorii sub 18 ani nu vor putea activa “contul de copil” şi nu vor putea continua să joace. Descărcarea Fortnite pe iOS nu mai este posibilă, dar utilizatorii pot rula versiunea actuală a aplicaţiei în cloud folosind serviciile Nvidia GeForce Now sau Xbox Cloud Gaming.

Anterior, Gazeta.ru a anunţat că Fortnite a fost inclus în top 3 al celor mai toxice jocuri din 2022.

sursa Rador

foto Pixabay

De același autor

Related Articles