Microsoft renunță la aplicația Cortana pe Windows 11

Microsoft a anunțat că va închide aplicația Cortana pe Windows 11, trei ani după ce a făcut același lucru pentru versiunile de iOS și Android ale asistentului digital. O nouă actualizare este în curs de distribuire pentru Cortana, care dezactivează pur și simplu asistentul digital.

Cortana a început ca un asistent digital în Windows Phone, înainte ca Microsoft să adauge funcția în Windows 10 în 2015. A fost integrat profund în bara de activități Windows 10, cu suport pentru comenzi vocale, mementouri și capacitatea de a deschide aplicații. Microsoft a renunțat apoi la Cortana din bara de activități Windows 11 și din experiența de pornire, dar a păstrat aplicația autonomă până în această săptămână.

În cele din urmă, Cortana a avut dificultăți în a concura cu rivali precum Alexa sau Google Assistant, în ciuda unui redesign important pentru iOS și Android. Soarta Cortanei a fost legată în mare măsură de eșecurile Microsoft cu Windows Phone, iar directorul executiv Microsoft, Satya Nadella, a recunoscut în 2019 că Cortana a rămas în urma competitorilor.

Microsoft lucrează acum la Windows Copilot, o nouă bară laterală pentru Windows 11, care este alimentată de Bing Chat și poate controla setările Windows, răspunde la întrebări și multe altele. Windows Copilot este de așteptat să fie disponibil în această toamnă ca parte a unei actualizări Windows 11 care va include și suport nativ pentru RAR și 7-Zip.

De același autor

Related Articles