Meta taie din personal în favoarea inteligenței artificiale

Meta, compania care deține Facebook și Instagram, a anunțat că va concedia mii de angajați în următoarele zile, ca parte a unei restructurări majore. Scopul este de a reduce costurile și de a se concentra pe domeniile prioritare de creștere, cum ar fi inteligența artificială și platformele de afaceri.

Potrivit ziarului Wall Street Journal, care citează surse apropiate de situație, disponibilizările vor începe de miercuri și vor afecta peste 13% din personalul companiei. La sfârșitul lunii septembrie, Meta avea aproximativ 87.000 de angajați la nivel global.

Decizia vine după ce compania a raportat rezultate financiare dezamăgitoare pentru trimestrul al treilea al anului 2022, în care a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori pe rețeaua sa socială Facebook și o creștere a costurilor legate de securitate, reglementare și investiții în tehnologie.

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al Meta, a declarat că vrea să transforme compania într-un lider al metaversului, un spațiu virtual în care oamenii se pot conecta și interacționa prin realitate augmentată și virtuală. Pentru a realiza acest lucru, el intenționează să aloce mai multe resurse pentru dezvoltarea inteligenței artificiale și a platformelor de afaceri, cum ar fi Workplace și Novi.

Angajații care vor fi concediați vor beneficia de plata asigurării medicale pentru încă șase luni și vor primi asistență pentru găsirea unui nou loc de muncă. Meta nu este singura companie americană de tech care face disponibilizări. Conform layoffs.fyi, în 2023, 454 de companii de tehnologie au concediat 1.23.882 de angajați.

De același autor

Related Articles