Lituania construiește un campus de tehnologie  de 110 milioane de dolari – cel mai mare din Europa

Lituania își propune să devină noua capitală tech a țărilor baltice, cu un proiect ambițios de a construi un campus tech uriaș – cel mai mare din Europa – în capitala Vilnius. Campusul va ocupa 55.000 de metri pătrați și va găzdui 5.000 de lucrători digitali, a anunțat vineri firma Tech Zity, care se ocupă de proiect. Acesta ar fi mai mare decât Station F din Paris, în prezent cel mai mare campus pentru startup-uri din toată Europa.

Dezvoltarea, realizată de firma lituaniană de infrastructură Tech Zity, este inspirată de proiecte britanice de renovare, cum ar fi Battersea Power Station și galeria de artă Tate Modern. Dezvoltatorii Tech Zity vor renova o serie de fabrici de cusut într-un spațiu industrial nefolosit din Noul Oraș al Vilniusului, păstrând etajele de birouri în stil fabrică, cu înălțimi ale tavanului de cel puțin 7 metri.

Proiectul își propune să încurajeze lucrătorii tech din Vilnius să se întoarcă la birou după pandemie. Companiile tech au început să își îndemne tot mai mult angajații să revină la birou, într-o inversare a tendinței din perioada pandemiei de a lucra de acasă.

Ecosistemul tech al Lituaniei a crescut dramatic în ultimul deceniu.

Vilnius, al doilea oraș ca mărime din statele baltice, este sediul unei industrii tech înfloritoare cum ar fi retailerul de haine second-hand Vinted și firma de securitate cibernetică Nord. Această firmă are propriul său campus de 300 de metri pătrați în Vilnius la aproximativ 300 de metri distanță de cel al Tech Zity, în timp ce sediul central al Vinted este la aproximativ 200 de metri distanță.

Noul campus al Tech Zity va include spații de co-living, restaurante și baruri, precum și facilități culturale și educaționale. „Vilnius își menține o poziție fermă în scena tech europeană datorită inovațiilor rapide și afacerilor vizionare precum Tech Zity”, a declarat Valdas Benkunskas, primarul Vilniusului, într-un comunicat.

De același autor

Related Articles