Instagram lansează în România o modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor

De ani de zile Meta solicită oamenilor să declare data nașterii atunci când își fac un cont pe Instagram, iar de anul trecut, persoanele care nu au furnizat inițial aceste date au fost rugate să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram. Accesul la aceste informații este important pentru Meta deoarece astfel le pot asigura utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă pe Instagram, una potrivită vârstei lor.

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet este o provocare complexă, chiar și la nivelul întregii industrii, dar pe care Meta se concentrează de ceva timp. La nivel de industrie se încearcă găsirea de noi modalități de verificare a vârstei unui utilizator atunci când nu are un act de identitate așa cum mulți oameni, inclusiv adolescenți, nu au.

Ce-i drept, Meta le cere de ani de zile utilizatorilor să-și completeze datele reale, mai ales atunci când vine vorba despre vârstă, dar nu a luat măsuri concrete până acum.

De acum, nu vei mai putea să-și editezi data de naștere așa cum dorești, fără să dovedești că ceea ce completezi este real.

Vârsta minimă de la care poți avea un cont de Instagram este 13 ani.

Mai nou, toți cei care nu și-au completat data de naștere, ori au completat una neadevărată, sunt rugați să corecteze situația. În caz contrar, utilizatorii riscă să nu-și mai poată folosi conturile de Instagram.

Data de naștere poate fi editată prin încarcarea unui act de identitate (buletin, pașaport sau permis de conducere).

Există și o a doua variantă, aceea de a încărca un selfie video cu propria persoană. Tehnologia va estima vârsta în funcție de trăsăturile faciale.

Pentru a-și duce planul la bun sfârșit, inclusiv în România, Meta colaborează, în acest moment, cu o companie numită Yoti, verificată anterior de Age Check Certification Scheme.

Colaborarea cu Yoti include cea de-a doua metodă de verificare, în care utilizatorul trebuie să trimită un selfie video pentru a-și dovedi vârsta.

Trebuie menționat că Yoti și Meta au confirmat că respectivul clip nu va fi păstrat și nici folosit de terți, ci va fi automat șters după verificare. Nu se rețin datele utilizatorului, ci strict vârsta acestuia.

De același autor

Related Articles