Dacă puțin mai devreme am vorbit despre un gigant tech ce se retrage definitiv de pe piața telefoanelor mobile, acum vorbim tot despre o dispariție planificată. Una dintre cele mai mari și mai cunoscute platforme de Q&A (question and answer, adică întrebări și răspunsuri), Yahoo Answers, își trăiește ultimele zile, iar utilizatorii au la dispoziție o perioadă limitată de timp pentru a-și salva datele personale.

Conform unui anunț postat în deschiderea tuturor paginilor din cadrul Yahoo Answers, serviciul de Q&A își va închide porțile pe 4 mai. Din acea dată, conținutul postat în cadrul platformei, sub formă de întrebări și răspunsuri, nu va mai putea fi accesat.

Dispariție planificată în etape

Primul pas va fi făcut peste două săptămâni. Din 20 aprilie, Yahoo Answers va intra în mod exclusiv de citire – va putea fi văzut conținutul actual, însă nu vor mai fi acceptate postări noi.

După închiderea platformei, din 5 mai, membrii serviciului au la dispoziție aproape două luni, până la 30 iunie, să-și exporte datele de pe serverele Yahoo.

După această dată, nimic din ce a existat pe Yahoo Answers nu va mai disponibil, nici măcar informațiile personale.

Sursă de informare și amuzament – Motivul

Yahoo Answers a fost una din cele mai mari platforme de Q&A, întrebările și răspunsurile postate aici având, de multe ori, trimiteri remarcabile și în cadrul motoarelor de căutare.

De-a lungul timpului, întrebările și răspunsurile din Yahoo Answers au constituit și surse inepuizabile de umor.

În ultima vreme, însă, din cauza lacunelor de moderare, platforma a devenit gazda informațiilor false și a teoriilor conspiraționiste.

sursa și sursa foto: news.ro