Google Chrome va sintetiza articolele de pe internet cu ajutorul AI-ului

Google își amplifică funcția de Search Generative Experience (SGE) bazată pe AI, introducând o funcționalitate care rezumă articolele de pe web, conform unui recent post de pe blogul companiei. Deși SGE a fost eficient în oferirea de rezumate pentru rezultatele căutărilor, acest upgrade are ca scop îmbunătățirea experienței utilizatorului după accesarea unui link.

Denumită „SGE în timpul navigării”, această funcție s-ar putea să nu fie imediat vizibilă pentru majoritatea utilizatorilor. Potrivit Google, aceasta este o caracteristică inovatoare care va fi lansată marți ca parte a programului lor opt-in, Search Labs. Pentru cei care folosesc deja SGE, această funcție va fi automat disponibilă. Noii utilizatori pot opta în mod specific pentru această caracteristică prin programul amintit mai sus. Inițial, lansarea este destinată aplicației Google de pe platformele Android și iOS, iar planurile de integrare în browserul Chrome pentru desktop sunt în lucru.

Utilizatorii cu acces la această funcție în aplicația Google pot apăsa pe o pictogramă care va prezenta „puncte cheie” generate de AI din articolul selectat. Totuși, Google a clarificat că această funcție este adaptată să funcționeze doar pe articolele accesibile publicului pe web iar conținutul și articolele ascunse în spatele unei subscripții nu vor fi afectate.

Pe lângă aceasta, compania a anunțat și alte îmbunătățiri ale SGE. Pentru rezultatele căutărilor pe subiecte precum știință, economie sau istorie, trecerea cu mouse-ul peste anumite cuvinte va afișa acum definiții sau diagrame relevante. SGE, care a fost dezvăluit la Google I/O în mai, a beneficiat de multiple îmbunătățiri în puținele luni de când este disponibil. Deși opiniile despre sistem pot varia, Google a exprimat satisfacție cu privire la traiectoria SGE, cu CEO-ul Sundar Pichai confirmând în cel mai recent earnings call că reacțiile utilizatorilor au fost extrem de pozitive.

Sursa zonait.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles