Google Chrome include instrumente pentru reducerea consumului de memorie şi energie

Google a lansat funcții de optimizare concepute pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei și utilizarea memoriei pe calculatoarele care rulează cea mai recentă versiune a browserului său web pentru desktop, Chrome. Noile moduri Chrome Energy Saver și Memory Saver au fost anunțate pentru prima dată în decembrie anul trecut, odată cu lansarea Chrome 108, iar acum, după cum a remarcat Android Police, cele două utilitare de optimizare încep să se implementeze la nivel global pe desktop-urile Chrome 110 pentru Mac, Windows și Chromebookuri.

Modul Memory Saver amână în esență filele Chrome care nu sunt utilizate în prezent pentru a elibera memoria RAM pentru sarcini mai intense și pentru a crea o experiență de navigare mai fluidă. Nu vă faceți griji dacă sunteți un acumulator de file, deoarece aceste file inactive sunt încă vizibile și pot fi reîncărcate oricând pentru a relua de unde ați rămas. Site-urile dvs. cele mai utilizate pot fi, de asemenea, marcate ca scutite de Memory Saver pentru a vă asigura că rulează întotdeauna la performanța maximă posibilă.

Modul Economisire energie limitează în mod similar orice activitate inutilă de pe site-ul de fundal, cum ar fi efectele vizuale, cum ar fi derularea lină a animațiilor sau videoclipurilor. Puteți alege să activați atunci când un dispozitiv care rulează Chrome este redus la 20% din baterie sau din momentul în care îl deconectați de la o sursă de alimentare. De regulă, când lansează astfel de facilităţi, Google oferă estimări privind economia de energie sau reducerea consumului de memorie realizate. De data această, compania nu a spus nimic, ceea ce poate sugera că impactul noilor facilităţi este unul minim.

Atât Memory Saver, cât și Energy Saver sunt activate în mod prestabilit pe dispozitivele care rulează Chrome 110 și pot fi dezactivate în orice moment, accesând fila Performanță a setărilor sistemului.

De același autor

Related Articles