După Whatsapp, a venit rândul Instagram și Messenger să ofere o funcție care protejează intimitatea prin eliminarea automată a mesajelor, însă puțin diferită, scrie Profit.ro

Facebook a anunțat Vanish Mode, o opțiune care duce la ștergerea automată a mesajelor primite și trimise dacă este activată – opțiune care va fi disponibilă în curând pentru Messenger și funcția de chat din Instagram.

Noua facilitate trebuie activată individual pentru fiecare conversație, iar acest lucru poate fi făcut fie din pagina de configurare a acesteia, fie printr-un swipe up în fereastra de chat. Pentru ca Vanish Mode să fie activat, trebuie ca ambii utilizatori să fie de acord cu folosirea ei.

Facebook va lansa Vanish Mode în Statele Unite și alte câteva țări în următoarele săptămâni.

Spre deosebire de Whatsapp, unde mesajele sunt șterse automat după șapte zile, noua funcție din Messenger și Instagram duce la dispariția automată a mesajelor în momentul în care utilizatorul părăsește fereastra de chat respectivă. Este puțin ciudat că Facebook a ales implementări diferite ale aceleiași facilități în cadrul aplicațiilor sale de chat pentru care urmează realizeze interoperabilitate. Rămâne de văzut cum vor interacționa cele două opțiuni similare atunci când utilizatorii de Whatsapp, Instagram și Messenger vor putea comunica între ei.

Pentru compania americană, rolul Vanish Mode este clar: atragerea publicului tânăr, care a dovedit deja că apreciază acest gen de facilități în cadrul altor aplicații, precum Snapchat. Facebook va lansa Vanish Mode în Statele Unite și alte câteva țări în următoarele săptămâni, urmând ca restul lumii să mai aștepte o vreme până va putea folosi noua opțiune.

Foto-video/Facebook